Červená řepa jako hlavní hvězda: Ochutnejte klasickou studenou polévku

K receptu

Klasická studená polévka z červené řepy je jednou z nejoblíbenějších letních polévek u nás. Příjemné je především to, že se připravuje jednoduše, rychle (pokud si řepu uvaříte předem) a z cenově nejdostupnějších surovin. A pokud jste šťastným majitelem letního domu se zahradou, pak v létě můžete tuto polévku připravit zcela zdarma, pokud nezohledníte náklady na nákup vajec a zakysané smetany. Polévku z červené řepy milují i ​​ti, kteří se chtějí zbavit nadbytečných kilogramů nebo si jednoduše udržet svou váhu beze změny: obsah kalorií v polévce je prostě zanedbatelný: asi 35 kilokalorií na 100 gramů. A pokud jste ho ještě nevařili, určitě tak udělejte podle našeho podrobného receptu.

Složitost: průměrný Kalorie: 91,93 kcal/porce porce: 6 Vaření: 2 hodiny 30 minut Použitý: 3,93 g/4,05 g/10,19VařeníPolévkaVegetariánství: Ovo-laktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 6 PORCÍ2 velké řepy 3 střední okurky 1 malý svazek kopru 1 malý svazek zelené cibule 1 polévková lžíce. l. citronová šťáva 1 polévková lžíce. l. cukrová sůlOdeslání:12 křepelčích vajec zakysaná smetana hořčice Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Řepu oloupeme a nakrájíme na tenké dlouhé nudličky. V kastrůlku dáme vařit 1,5 litru pitné vody, přidáme sůl, citronovou šťávu, cukr a připravenou červenou řepu. Přiveďte k varu, přikryjte a vařte na mírném ohni 20 minut. Odstraňte z tepla a úplně ochlaďte, 1 hodinu.

Krok 2

Okurky nakrájíme na tenké proužky, kopr a cibuli nasekáme nadrobno. Smícháme okurky a bylinky a zalijeme vývarem z řepy. Dejte na 1 hodinu do lednice.

Krok 3

Křepelčí vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na poloviny. Smícháme zakysanou smetanu a hořčici podle chuti. Polévku z červené řepy nalijeme do talířů, do každého dáme lžíci zakysané smetany a polovinu vajec.

UŽITEČNÉ RADY

Pokud jsou čerstvé okurky, které se chystáte vložit do sklenice s červenou řepou, příliš velké, oloupejte je od semínek. Ovoce rozkrojte podélně napůl a pomocí lžičky odstraňte dužinu ze středu. Slupku lze také odříznout.

MIMOCHODEM

U této studené polévky lze řepu spíše péct v troubě než vařit. Kořenovou zeleninu jednoduše omyjte kartáčem, jednotlivě zabalte do fólie a položte na plech. Pečeme 1 hodinu při 190°C.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika