Site icon Wellness Way Česká republika

Cuketový raj: Omáčka se sladkými rozinkami

K receptu

Cuketovou omáčku můžeme konzumovat ihned nebo ji na zimu uložit do sklenic. Podáváme s restovanou zeleninou nebo grilovaným sýrem.

Složitost: snadno Kalorie: 122,52 kcal/porce porce: 2 Vaření: 1 hodina Přidat. čas: 3 hodiny Použitý: 1,63 g/0,63 g/28,36VařeníOmáčka, dresinkVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 2 PORCE2 kg malé mladé cukety 200 g světlých malých rozinek 2 velké pomeranče 120 ml jablečného octa 100 g hnědého cukru 50 g mořské soli bez jodidu Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Pomeranče omyjte kartáčem a osušte papírovými utěrkami. Kůru odstraňte na tenké proužky (ne struhadlem). Z pomerančů vymačkejte šťávu. Šťávu a kůru smícháme s cukrem, dáme stranou.

Krok 2

Rozinky zalijte asi litrem vroucí vody po dobu 10 minut, poté vložte do síta. Rozinky dejte do misky, přelijte octem a nechte 2 hodiny uležet.

Krok 3

Cuketu nakrájíme na 2 cm kostky a dáme do zavařovací mísy nebo velkého kastrolu. Přidejte rozinky spolu s tekutinou a pomerančovou šťávou s cukrem a kůrou. Míchejte, nechte 1 hodinu.

Krok 4

Umístěte misku na vysokou teplotu, občas promíchejte, přiveďte k varu, snižte teplotu na střední a vařte do zhoustnutí, asi 40 minut.

Krok 5

Horkou omáčku rozdělte do sterilizovaných sklenic, pasterujte 20 minut a uzavřete. Sklenice otočte dnem vzhůru a vychladněte.

Exit mobile version