K receptu
Mnoho letních obyvatel připravuje squashový kaviár s majonézou. Připravte si dýňový kaviár podle našeho receptu krok za krokem a ujistěte se, že chutná jako dva hrášky v lusku, stejně jako kaviár z obchodu! Všechno je to o speciální přísadě – totiž majonéze. Můžete s ním zacházet různě, ale v tomto případě tato omáčka poskytuje squashový kaviár se zvláštní texturou a jemnou chutí. Zkuste to!
Složitost: průměrný Kalorie: 121,61 kcal/porce porce: 3 Vaření: 2 hodiny Přidat. čas: 15 min Použitý: 0,78 g/9,02 g/9,19PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 3 PORCEcuketa – 1 kg sůl – 1 polévková lžíce. l cibule – 250 rostlinný olej – 100 ml rajčatový protlak – 100–120 g majonéza – 130 g cukru – 100 listů čepice – 1 kus čerstvě mletý černý pepř – 1 lžička. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Chcete-li připravit cuketový kaviár s majonézou z obchodu, omyjte cuketu. Pokud je slupka příliš tvrdá, oloupejte ji. Odstraňte velká semena. Dužninu nakrájejte na kostičky.
Krok 2
Připravenou cuketu protáhněte mlýnkem na maso s velkou mřížkou. Umístěte a misku a přidejte trochu soli. Nechte 15 minut, poté vložte do síta a lehce vymačkejte.
Krok 3
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi zahřejte 20 ml rostlinného oleje a za míchání smažte cibuli, dokud nebude průhledná. Vložte do hrnce nebo silnostěnného hrnce.
Krok 4
Přidejte nasekanou cuketu, rajčatový protlak, majonézu a zbývající rostlinný olej. Promíchejte a vařte 40 minut na mírném ohni. Občas promíchejte, aby se směs nepřipálila.
Krok 5
Přidejte cukr, bobkový list, sůl a čerstvě mletý černý pepř. Vařte za občasného míchání na mírném ohni 1 hodinu. Výsledná hmota by měla mít měkkou, jednotnou konzistenci.
Krok 6
U squashového kaviáru s majonézou důkladně umyjte sklenice a víčka. Poté sterilizujte jakoukoli známou metodou. Otočte na čistý ručník a nechte, dokud nebudete připraveni k použití.
Krok 7
Z výsledného squashového kaviáru odstraňte bobkový list. Nalijte do sklenic, zakryjte víčky a dejte sklenice na dno velkého kastrolu vyloženého silnou utěrkou. Naplňte vodou, dokud nedosáhne přibližně do poloviny nádoby. Vodu přivedeme k varu a sterilujeme 15 minut.
Krok 8
Srolujte sklenice squashového kaviáru. Vyklopte na ručník složený na čtyři části a nechte úplně vychladnout. Sklenice můžete přikrýt ručníkem. Připravený tykvový kaviár s majonézou z obchodu skladujte v lednici.
UŽITEČNÉ RADY
Chuť tykvového kaviáru s majonézou z obchodu může být intenzivnější přidáním sladké papriky. 2 velké lusky předpečte v troubě do zčernání, poté dužinu oloupejte a rozdrťte v mixéru. Výslednou hmotu přidejte v kroku č. 4 a poté vařte podle receptu.
MIMOCHODEM
Squashový kaviár s majonézou můžeme podávat v misce posypané nasekaným česnekem a nasekanými bylinkami podle chuti. Nebo si kaviár natřete na opečené plátky borodinského chleba a nabídněte ho hostům jako předkrm.