Exotická ruská specialita: Polévka Solyanka

K receptu

Klasická polévka solyanka se hodí druhý nebo třetí den dovolené – když lidé chtějí něco horkého místo nudných salátů. Cítíte sílu splnit toto přání? Tak do toho! Mimochodem, příprava soljanky vám pomůže prodat zbytky uzenin, které nevypadají nejlépe a je nepravděpodobné, že by se daly jíst v čisté formě. V ideálním případě vývar vyžaduje pomalou, promyšlenou přípravu a správné množství masa na kostech, ale jak vidíte, je nepravděpodobné, že byste to chtěli udělat 1. nebo 2. ledna. Vývar proto uvaříme z toho, co máme (nebo možná máte mražený) a připravíme klasickou polévku Solyanka podle našeho osvědčeného receptu!

Složitost: průměrný Kalorie: 371,03 kcal/porce porce: 6 Vaření: 1 hodina Použitý: 21,19 g/27,54 g/6,07PolévkaDětské menuINGREDIENCE NA 6 PORCÍ2,5 litru silného hovězího vývaru 400 g vařeného hovězího masa 200 g klobás 300 g uzenin (vařené vepřové maso, šunka, jazyk) 3–4 kyselé okurky 1 sklenice nálevu z okurek 1 velká cibule 1 sklenice černých oliv 1 polévková lžíce. l. kapary 2 lžíce. l. rajčatový protlak 1 citron olivový olej sůl, čerstvě mletý černý pepř zakysaná smetana Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si ingredience na klasickou solyanku. Nakládané okurky oloupeme a nakrájíme na proužky. V hrnci dáme vařit lák, přidáme okurky a vaříme 5 minut.

Krok 2

Cibuli na solyanku oloupeme, nakrájíme na půlkolečka a orestujeme na olivovém oleji v pánvi, aby nedošlo ke změně barvy. Přidejte rajčatovou pastu a pokračujte ve smažení po dobu 3 minut.

Krok 3

Vařené hovězí maso a uzeniny nakrájíme na úhledné nudličky. Párky na solyanku nakrájejte na středně silné plátky. Výsledné uzeniny vložte do mísy.

Krok 4

Přiveďte vývar k varu. Přidejte cibuli s rajčatovým protlakem a vařte 10 minut. na středním ohni. Poté přidejte okurky spolu s lákem, masné výrobky, olivy a kapary. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte 10 minut. Za 5 min. Před koncem vaření vložte párky do misky.

Krok 5

Hodgepodge stáhneme z plotny, osolíme, opepříme a necháme 15 minut přikryté. Citron oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Klasickou solyanku nalijeme do talířů, přidáme citron a zvlášť podáváme zakysanou smetanu.

UŽITEČNÉ RADY

Počet černých oliv pro polévku Solyanka Classic můžete libovolně obměňovat, ale mělo by jich být opravdu hodně! Nezapomeňte také, že je lepší použít ovoce se semeny: dodají chuti polévky zvláštní hloubku.

MIMOCHODEM

K rajčatové pastě můžete přidat rajčata z konzervy nebo nakrájenou čerstvou dužinu: to dodá klasickému hodgepodge ještě jasnější a bohatší chuť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika