Exotické thajské meruňkové chutney: Průvodce chutí Orientu

K receptu

Meruňkové chutney podávejte k tučné drůbeži a masu, stejně jako k sýrům.

Složitost: snadno porce: 2 Vaření: 45 minVařeníDezertPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 2 PORCE1 kg pevných aromatických meruněk 2 stonky citronové trávy 4 cm čerstvého kořene zázvoru 3 limetky 350 g hnědého cukru 100 ml rýžového octa Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Meruňky podélně nakrájejte na 4 kusy, odstraňte pecky. Citronové trávě odřízněte vršek a základnu a nechte asi 8 cm spodní části stonku. Vezměte široký, těžký sekáček a silně s ním udeřte na stonek tak, aby se zploštil (můžete to udělat válečkem).

Krok 2

Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Pomocí škrabky na zeleninu zbavte limetky kůry na nudličky a nakrájejte je na nudličky. Z limetek vymačkejte šťávu.

Krok 3

V hrnci smícháme cukr, ocet a 100 ml vody. Přiveďte k varu, přidejte citronovou trávu, kůru a zázvor.

Krok 4

Po 7–8 minutách. přidat meruňky. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte za občasného míchání 20 minut. Na samém konci přidejte limetkovou šťávu a stáhněte z ohně. Vložte do sterilizovaných sklenic a uzavřete.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika