Exotický elixír z okurky a svěžího hrášku

K receptu

Pokud jste již připravovali polévku z čerstvých okurek, tento recept je pro vás. Polévka je neskutečně dobrá a hlavně se dá podávat studená i horká, což je pro naše zeměpisné šířky a hlavně chladná léta velmi důležité. Vychází svěží, světlý a chutný. Skutečný hit sezóny bez ohledu na počasí.

Složitost: snadno Kalorie: 221,47 kcal/porce porce: 4 Vaření: 25 min Použitý: 6,56 g/15,21 g/17,60MixérDušení, chřadnutíPolévkaVegetariánství: LaktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce2 střední okurky 500 ml zeleninového vývaru 250 g mladého zeleného hrášku 1 malý svazek zelené cibulky + další na ozdobu 1 hlávka římského nebo salátu 4 polévkové lžíce. l. hustý přírodní jogurt 3 polévkové lžíce. l. extra panenský olivový olej Borodino chlebové sušenky sůl pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

V hrnci dejte vařit 750 ml vody. Nakrájejte zelené cibulky. Na pánvi rozehřejte polovinu oleje, přidejte nakrájenou cibuli a za stálého míchání opékejte 3 minuty, dokud cibule nezměkne.

Krok 2

Okurky oloupeme a zbavíme semínek a nakrájíme na tenké plátky. Přidejte cibuli do pánve a vařte 2-3 minuty.

Krok 3

Salát rozdělte na listy a natrhejte rukama. Do vroucí vody vložte hrášek, okurky, salát, osmaženou cibuli. Přidejte vývar a zbývající olivový olej, snižte teplotu, pánev přikryjte a polévku 5 minut vařte.

Krok 4

Polévku rozmixujte na kaši, osolte, opepřete a nalijte na talíře. Při podávání vmíchejte do polévky jogurt, přidejte nakrájenou zelenou cibulku a koriandr (pokud používáte), posypte krutony. Polévku můžeme podávat teplou i studenou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika