Exotický Rassolnik: Kombinace rýže a rajčatové pasty

K receptu

Mnoho lidí nemá rádo kyselou polévku kvůli perličkám. Zkuste jinou možnost – s rýží a rajčatovým protlakem. Výsledkem je hustá, sytá polévka, sourish-pikantní, v silném kuřecím vývaru, s bramborami, plátky jemné kyselé okurky, podávaná se zakysanou smetanou a koprem – krása! Nálev z okurek nalijeme do pokrmu dle chuti. Pokud jsou preference jedlíků odlišné, přidejte trochu přímo během vaření a na stůl položte samostatnou omáčku, aby si každý mohl přidat na talíř podle vlastního uvážení.

Složitost: snadno Kalorie: 499,42 kcal/porce porce: 6 Vaření: 1 hodina Přidat. čas: 1 hodina 30 minut Použitý: 25,45 g/26,00 g/38,99VařeníPraženíruská kuchyněVečeřeVečeřePolévkaVegetariánstvíINGREDIENCE NA 6 PORCÍ1 kg kuřecích paliček 200 g krátkozrnné rýže 4 střední brambory (500 g) 2 střední mrkve (300 g) 2 velké cibule (400 g) 4–5 silných nálevů (200 g) nálev z okurek 2 polévkové lžíce. l. rajčatová pasta (30 g) 2 polévkové lžíce. l. máslo (30 g) 2 polévkové lžíce. l. rostlinný olej (30 ml) 1 bobkový list, čerstvě mletý černý pepř zakysaná smetana a petržel k podávání Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Kuřecí stehna vložte do hrnce a přidejte 2,5 litru studené vody. Přiveďte k varu, osolte, seberte pěnu, vařte bez varu 1,5 hodiny, poté vývar sceďte a vraťte do pánve. Maso vyjmeme z nožiček a nakrájíme na malé kousky.

Krok 2

Zatímco se vývar vaří, vložte rýži na pánev se silným dnem a smažte na středně mírném ohni za občasného míchání, dokud nezhnědne, asi 7 minut.

Krok 3

Brambory oloupeme, nakrájíme na malé plátky. Cibuli a mrkev oloupeme, nakrájíme najemno, smažíme na rostlinném oleji na středním plameni po dobu 10 minut.

Krok 4

Nakládané okurky oloupeme, nakrájíme na plátky, samostatně opékáme na másle 5–7 minut. Přidejte rajčatový protlak a naběračku vývaru, míchejte, dokud se rajčatový protlak nerozpustí, stáhněte z ohně.

Krok 5

Vývar přiveďte k varu, přidejte kuře, rýži, brambory, mrkev a cibuli. Vařte 10 minut, přidejte okurky s rajčatovou pastou a solným roztokem podle chuti, vařte 10 minut.

Krok 6

Polévku stáhněte z plotny, přidejte bobkový list a dochuťte solí a pepřem. Zavřete víko a nechte 10 minut sedět. Nasekejte petržel. Nálev podávejte horký, se zakysanou smetanou a bylinkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika