Site icon Wellness Way Česká republika

Exotický rassolnik s bulgurem: Cesta kulinářskými chutěmi Ruska

K receptu

Historie rassolniku začala již v 15. století. Tehdy se tomu říkalo kalya a vařilo se hlavně na ledvinkách s kyselou okurkou a lákem. Dnes existuje mnohem více receptů. Polévka je z hovězího, vepřového nebo jako my kuřecího. A spolu s kroupy přidávají různé obiloviny. Je například výbornou náhradou rýže a ještě lépe – bulguru. Cereálie oblíbené v zemích Blízkého východu a severní Afriky nyní zaujaly pevné místo v našich kuchyních. Pšeničná zrna se namočí, spaří a suší, skořápka se odstraní a rozdrtí. Obilovina je proto křehká, s mírnou oříškovou chutí a vaří se dvakrát rychleji.

Složitost: průměrný Kalorie: 344,40 kcal/porce porce: 6 Vaření: 1 hodina 30 minut Použitý: 19,70 g/20,71 g/17,48Vařeníruská kuchyněVečeřePolévkaDětské menuINGREDIENCE NA 6 PORCÍNa vývarkuře – 500-600 g mrkev – 1 ks cibule – 1 ks.Na polévkubulgur – 100 g mrkev – 1 ks cibule – 1 ks celer – 100 g nakládané okurky – 3 ks okurka – 100 ml rajče – 40 ml plodina – 4 snítky sůl podle chuti mletý černý pepř ochutnat Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si všechny ingredience na bulgurový nálev. Nejprve si uvařte vývar. Kuře dejte do velkého hrnce, zalijte 2,5 litry studené vody a na prudkém ohni přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum a stáhněte pěnu. Podle chuti osolíme, přidáme 1 cibuli a 1 mrkev a přikryté vaříme 1 hodinu.

Krok 2

Vyjměte kuře a odstraňte kosti a kůži. Ptáčka nakrájejte na malé kousky a dejte stranou. Zbylou mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na nudličky. Okurky, rajčata a cibule – na malé kostičky. Na pánvi rozehřejte olivový olej a 5 minut na něm opékejte cibuli. Přidejte zbývající zeleninu a vařte za míchání 7 minut.

Krok 3

Vývar přecedíme a vyjmeme všechnu zeleninu. Vývar vrátíme na oheň a přivedeme k varu. Přidáme bulgur, přidáme zeleninu z pánve a kuřecí maso nakrájené na kousky, zalijeme nálevem z okurek a nálev vaříme 10 minut. Nalijeme do talířů a posypeme nadrobno nasekaným koprem.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Připravte si vývar na nálev s bulgurem z nožiček nebo paliček. Pokud to čas dovolí, vařte na mírném ohni alespoň 2 hodiny. Pak se ukáže jako průhledné a bohaté.

MIMOCHODEM

Nespěchejte s podáváním okurky s bulgurem na stůl. Necháme asi 30 minut odležet na teplém chladícím sporáku přikryté. Jeho chuť tak bude ještě intenzivnější.

Exit mobile version