K receptu
Dýňový kaviár s česnekem je vynikající předkrm, který si zachovává všechny chutě léta, které každému z nás v zimě tolik chybí. Důležitou vlastností pokrmu je předpražení česneku: díky tomu ztrácí štiplavost, stává se jemným, nasládlým a získává kouřové aroma. Použití tymiánu spolu s česnekem k přípravě squashového kaviáru je také velmi dobrý nápad: kořenité tóny harmonicky zapadají do celkového akordu a dodávají chuti tohoto zdánlivě obyčejného pokrmu velmi originální odstíny.
Složitost: průměrný porce: 1 Vaření: 1 hodina 20 minutTroubaPraženíPečeníDušení, chřadnutíVečeřeVečeřeSnackVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCI3-4 hlavičky česnekových tymiánových listů 2 kg zralé cukety 3 velká zralá rajčata 4 velké cibule olivový olej sůl, pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Připravte si ingredience na squashový kaviár. Nejprve nakrájejte 3-4 hlavičky česneku příčně na poloviny. Položte na 2 kusy alobalu, pokapejte olivovým olejem, dochuťte solí a pepřem, posypte lístky tymiánu, zabalte a pečte při 180°C 25-30 minut.
Krok 2
Cuketu na kaviár oloupejte od slupky a semínek a poté ji nastrouhejte na hrubém struhadle. Můžete také nakrájet na tenké proužky. Oloupejte a nakrájejte cibuli velmi jemně.
Krok 3
Tři velká zralá rajčata na tykvový kaviár nakrájejte příčně a poté je několikrát zalijte vařící vodou. Necháme mírně vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
Krok 4
V kotlíku na olivovém oleji orestujte cibuli 5–7 minut. Přidejte cuketu, zvyšte plamen a za stálého míchání vařte, dokud se téměř všechna tekutina neodpaří.
Krok 5
Přidejte připravená rajčata. Snižte teplo. Cuketový kaviár dusíme, dokud se tekutina neodpaří. Občas promíchejte, aby se zelenina nepřipálila.
Krok 6
Hotový česnek vymačkáme ze slupky, rozdrtíme vidličkou na pastu s kousky a přidáme do kotlíku. Osolíme, opepříme a promícháme. Hotový squashový kaviár před podáváním vychlaďte.
Krok 7
Nebo umístěte horký dýňový kaviár s česnekem do sterilizovaných sklenic. Dodatečně pasterizujte obrobek dalších 15-20 minut. Uzavřete víčky, otočte a nechte vychladnout, přikryté tlustou utěrkou.
UŽITEČNÉ RADY
Je lepší odstranit semena z rajčat pro cuketový kaviár s česnekem: díky tomu bude struktura předkrmu jednotnější a méně vlhká. Oloupané ovoce nakrájejte na poloviny a pomocí lžičky odstraňte střed.
MIMOCHODEM
Squashový kaviár s česnekem můžete podávat na stůl jako samostatnou svačinku nebo doplnit křupavým toastem z žitného nebo pšeničného chleba, jak chcete.