Fascinující proces výroby angreštového džemu přes mlýnek na maso

K receptu

Pokud máte zralých hodně angreštů najednou, pak je použití angreštového džemu přes mlýnek na maso jedním z nejjednodušších způsobů, jak bez velkého úsilí vyrobit chutný, aromatický džem. Angrešt obsahuje hodně pektinu, takže džem dobře tuhne a stává se džemovým.

Složitost: snadno Kalorie: 104,12 kcal/porce porce: 50 Vaření: 1 hodina 30 minut Použitý: 0,14 g/0,04 g/26,33PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 50 PORCÍ1 kg angreštu 1,2 kg cukru 1 sklenice vody Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte bobule na angreštový džem pomocí mlýnku na maso. Z angreštu odřízněte ocásky, bobule opláchněte ve studené vodě a vložte do cedníku, aby voda stékala.

Krok 2

Připravený angrešt umelte na mlýnku na maso s velkou mřížkou. Vzniklé pyré nalijte do širokého kastrolu, přidejte cukr, zalijte vodou a dobře promíchejte.

Krok 3

Hrnec s džemem postavte na střední teplotu a za častého míchání přiveďte k varu. Snižte teplotu, opatrně setřete pěnu. Vařte džem za častého míchání, dokud nezhoustne, 50 minut.

Krok 4

Hotovou marmeládu stáhněte z plotny, pánev přendejte na mřížku a nechte úplně vychladnout. Během této doby bude džem dále houstnout. Džem přelijte do čistých suchých sklenic a uzavřete víčky. Skladujte při pokojové teplotě.

UŽITEČNÉ RADY

Angreštový džem lze vyrobit pomocí mlýnku na maso z angreštu jakékoli barvy: žluté, zelené, červené a dokonce i černé. Nejsladší bobule jsou tmavé barvy, mohou obsahovat o 100 g méně cukru.

MIMOCHODEM

Chcete-li vyrobit angreštový džem, použijte mlýnek na maso a vyberte zralé šťavnaté bobule. Chcete-li posoudit zralost, musíte se dotknout bobulí. Tvrdé bobule – nezralé, příliš měkké, s kašovitým středem – přezrálé.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika