Ideální zelené fazolky: jak je uvařit, aby zůstaly zelené a šťavnaté

Foto: z otevřených zdrojů

Zelené fazolky jsou velmi chutné. A jeho příprava je snadná. Ale je tu tajemství

Vroubkované fazole neboli zelené fazole se od běžných fazolí liší tím, že se konzumují společně s lusky. Používá se k výrobě salátů, kastrolů, polévek a přípravě chutných jednoduchých příloh s přísadami. Někdy se ale ukáže, že je buď příliš tuhý, nebo přepečený, píše Focus.

Black Eyed Peas

Ingredience:

  • 600 g zelených fazolí;
  • 1 litr vody;
  • 1 lžička sůl;
  • Led.

Příprava:

  1. Konce fazolových lusků odstřihněte nůžkami. Zatáhněte za špičku – pokud se uvolní tenký „provázek“, odstraňte jej, jsou to tvrdá vlákna a nejsou v misce potřeba. Dlouhé fazole překrojte napůl.
  2. Vodu přivedeme k prudkému varu, osolíme a přidáme fazole. Vařte odkryté přesně 3 minuty.
  3. Připravte si ledovou lázeň: Naplňte misku studenou vodou a přidejte 1-2 velké hrsti ledu.
  4. Fazole sceďte v cedníku a ihned vložte do ledové vody. Nechte ho tam několik minut, poté vyjměte a osušte. Nemusíte přidávat led, ale voda by měla být studená. Zachovají si také jasnou barvu a křupavost brokolice. Nyní lze fazole jíst nebo vařit s jinými přísadami.

Co můžete přidat do zelených fazolek:

  • čerstvá rajčata, sýr nebo feta, olivový olej;
  • slanina, šalotka, česnek a tymián;
  • nakrájená vařená vejce s máslem a strouhaným tvrdým sýrem;
  • sušená rajčata s olivami;
  • smažené bramborové kostky s česnekem a petrželkou;
  • šunka, zelená cibule;
  • vločky červené papriky.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika