Foto: z otevřených zdrojů
Marinujte maso v minerální vodě a kotlety změknou s křupavou, vzdušnou kůrkou.
Aby vaše kotlety zůstaly šťavnaté a měkké, budete potřebovat perlivou minerální vodu.
Marinujte maso v minerální vodě a kotlety změknou s křupavou, vzdušnou kůrkou.
Recept
Ingredience:
- vepřová kotleta 800 g
- perlivá minerální voda 300 ml
- slepičí vejce 3 ks.
- pšeničná mouka 150 g
- sušený česnek 1 lžička.
- mletý černý pepř
- sůl
- rostlinný olej
Příprava:
- Vepřové maso opláchněte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na vrstvy. Zakryjte potravinářskou fólií a vyklepejte kuchyňským kladivem.
- Do nádoby nalijte perlivou vodu, přidejte česnek, černý pepř, sůl, promíchejte a do této marinády přidejte maso. Zakryjte a dejte do chladničky alespoň na hodinu nebo přes noc.
- Do jedné nádoby nasypte mouku. V jiné nádobě rozšleháme vejce se solí. Poté namočte každý kousek kotlety nejprve do mouky a poté do vejce.
- Rozpálíme pánev s rostlinným olejem a na středním plameni smažíme připravené kotlety z obou stran dozlatova.
|