Site icon Wellness Way Česká republika

Jak vařit vepřové kotlety v těstíčku z minerální vody


Foto: z otevřených zdrojů

Marinujte maso v minerální vodě a kotlety změknou s křupavou, vzdušnou kůrkou.

Aby vaše kotlety zůstaly šťavnaté a měkké, budete potřebovat perlivou minerální vodu.

Marinujte maso v minerální vodě a kotlety změknou s křupavou, vzdušnou kůrkou.

Recept

Ingredience:

  • vepřová kotleta 800 g
  • perlivá minerální voda 300 ml
  • slepičí vejce 3 ks.
  • pšeničná mouka 150 g
  • sušený česnek 1 lžička.
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • rostlinný olej

Příprava:

  1. Vepřové maso opláchněte, osušte papírovou utěrkou a nakrájejte na vrstvy. Zakryjte potravinářskou fólií a vyklepejte kuchyňským kladivem.
  2. Do nádoby nalijte perlivou vodu, přidejte česnek, černý pepř, sůl, promíchejte a do této marinády přidejte maso. Zakryjte a dejte do chladničky alespoň na hodinu nebo přes noc.
  3. Do jedné nádoby nasypte mouku. V jiné nádobě rozšleháme vejce se solí. Poté namočte každý kousek kotlety nejprve do mouky a poté do vejce.
  4. Rozpálíme pánev s rostlinným olejem a na středním plameni smažíme připravené kotlety z obou stran dozlatova.


4.5 z 5 // 2
recept, Vepřové kotlety
komentáře: 0
Exit mobile version