K receptu
Těstoviny Nest s mletým masem v troubě se připravují podle mnoha různých receptů. Nabízíme jednu z nejjednodušších metod, při které si hnízda ideálně zachovají svůj tvar a vaše těstoviny budou úhledné a chutné, přičemž budou zaručeně chutné a uspokojivé. Suchá hnízda naplníme dobrým mletým masem, přidáme omáčku a těstoviny zapečeme v troubě. K přípravě omáčky použijte jemně nakrájená rajčata nebo si vezměte nakrájená přírodní – slouží jako vynikající náhrada. A poslední tečkou za zapečenými těstovinami je sýrová krusta, kterou většina z nás prostě zbožňuje!
Složitost: snadno Kalorie: 979,92 kcal/porce porce: 4 Vaření: 50 min Přidat. čas: 10 min Použitý: 49,14 g/45,42 g/87,79TroubaPečeníItalská kuchyněVečeřeVečeřeHlavní chodVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porceHnízdí tagliatelle 8 ks.Mleté hovězí maso 300 gRajčata 400 gCibule 1 kusČesnek 2 hřebíček(y)Strouhaný parmezán 80 gSmetanový sýr 2 polévkové lžíce.Sušený česnek 1 lžičkaPetržel 2 větveBazalka 2 větveRafinovaný rostlinný olej 4 polévkové lžíce.Směs sušených italských bylinek 1 lžičkaCukr 0,5 lžičkySůl Mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Cibuli nakrájíme na malé kostičky. Česnek protlačte lisem nebo jej nasekejte nožem najemno. Odstraňte stonky a nasekejte listy petrželky a bazalky. Malé lístky bazalky dejte stranou na ozdobu hotových těstovin.
Krok 2
V hluboké pánvi na středním plameni zahřejte 3 polévkové lžíce. l. rostlinný olej. Přidejte cibuli a na mírném ohni za častého míchání vařte 5 minut. Cibule by měla být průhledná.
Krok 3
Ve velké míse smíchejte mleté hovězí maso a cibuli, přidejte česnek, sůl a mletý černý pepř. K mletému masu přidejte smetanový sýr a polovinu bylinek a znovu promíchejte.
Krok 4
Rajčata rozpůlíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Rajčatový protlak dejte do pánve, kde se smažila cibule. Dochutíme solí a pepřem, přidáme cukr.
Krok 5
Pánev postavte na střední teplotu, zalijte 250 ml horké vody a omáčku přiveďte k varu. Přidejte sušený česnek a italské bylinky a promíchejte. Omáčku vařte 5 minut.
Krok 6
Předehřejte troubu na 180 °C. Žáruvzdornou nádobu vymažte zbývajícím rostlinným olejem. Hnízda tagliatelle volně naaranžujte na pánev.
Krok 7
Připraveným mletým masem vyplňte dutiny v hnízdech. Nalijte rajčatovou omáčku z pánve podél okraje vložené pánve. Kapalina by měla zakrývat zásuvky téměř úplně, pokud je to nutné, přidejte ještě trochu horké vody.
Krok 8
Pekáč zakryjte alobalem a položte na střední rošt trouby. Těstoviny pečte 35 minut. Během této doby bude mleté maso plně propečené a omáčka se vsákne do těstovin.
Krok 9
Vyjměte pánev z trouby a posypte hnízda strouhaným parmazánem. Těstoviny rozdělíme do misek a ozdobíme lístky zelené bazalky. A ihned podávejte.
UŽITEČNÉ RADY
Místo smetanového sýra můžete do mletého masa přidat 100 g nasekaného sýra Adyghe, rozmačkaný sýr feta nebo feta. Vzhledem k tomu, že sýr je dost slaný, bude potřeba mleté maso dost osolit.
MIMOCHODEM
Hnízda tagliatelle nedávejte do formy příliš těsně, nechte mezi nimi alespoň 1-1,5 cm volného prostoru, jinak se těstoviny při vaření slepí.