K receptu
Squashový kaviár s rajčatovou pastou je v Rusku velmi oblíbeným pokrmem. A pokud je pro vás zvykem připravovat jídlo na zimu doma, pak pravděpodobně máte svůj vlastní recept na tuto svačinu. Na tomto kaviáru je dobré, že je kompatibilní s téměř jakoukoli přísadou! Jako doplněk můžete použít bylinky a bylinky, které máte na zahrádce nebo na pultech obchodů, a výsledek bude výborný. A také, i když je to pro nás neobvyklé, můžete do tykvového kaviáru s rajčatovou pastou dát něco exotičtějšího, například zázvor, citronovou trávu, bazalku, kmín, koriandr. Zkoušejte, experimentujte, vybírejte si vlastní kombinace!
Složitost: průměrný Kalorie: 546,47 kcal/porce porce: 6 Vaření: 2 hodiny 30 minut Použitý: 8,89 g/14,77 g/94,50PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 6 PORCÍ4 kg cukety 500 g cibule 500 g mrkve 10 stroužků česneku svazek petržele 400 g rajčatového protlaku 150 ml bílého vinného octa 1 hrnek cukru 2 polévkové lžíce. l. sůl 2–3 lžičky. čerstvě mletý černý pepř rostlinný olej Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Připravte si ingredience na squashový kaviár s rajčatovou pastou. Nejprve se pusťte do cukety. Oloupejte je a odstraňte semínka. Dužinu nakrájejte na půlkroužky o tloušťce 5–7 mm.
Krok 2
Oloupejte cibuli a mrkev na squashový kaviár. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, mrkev nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na velmi tenké nudličky.
Krok 3
Oloupejte a nakrájejte česnek na tykvový kaviár s rajčatovou pastou. Petrželku roztřiďte, opláchněte studenou vodou a osušte, rozložte na papírové ručníky. Poté rozetřete.
Krok 4
Ve velké pánvi rozehřejte rostlinný olej a orestujte cuketu. Hotové dejte do cedníku, aby odsál přebytečnou tekutinu. To bude mít nejlepší vliv na konzistenci kaviáru.
Krok 5
Do pánve přidejte trochu více rostlinného oleje. Přidejte cibuli a mrkev. Zeleninu smažte na středním plameni do změknutí (asi 15-20 minut).
Krok 6
Připravenou cuketu, cibuli a mrkev po malých porcích propasírujte přes mlýnek na maso s jemnými zuby do mísy. Přendejte do hrnce pro konečné uvaření squashového kaviáru.
Krok 7
Přidejte sůl, cukr, pepř, ocet a rajčatový protlak. Přiveďte k varu a vařte 2 hodiny na mírném ohni za míchání. Za 5 min. Před koncem vaření přidáme do tykvového kaviáru česnek a petržel.
Krok 8
Dýňový kaviár s rajčatovou pastou vložte do sterilizovaných sklenic a srolujte. Otočte dnem vzhůru, zabalte a nechte úplně vychladnout.
UŽITEČNÉ RADY
Než přidáte česnek do tykvového kaviáru s rajčatovou pastou, upečte ho tak, že celé stroužky ve slupce narovnáte na plech při 180 °C po dobu 30 minut. Ztratí svou štiplavost a stane se sladkým, velmi jemným.
MIMOCHODEM
Pro přípravu squashového kaviáru s rajčatovou pastou je lepší zvolit rafinovaný rostlinný olej, který má neutrální chuť a nepřehluší „zvuk“ zeleniny a bylinek.