Site icon Wellness Way Česká republika

Kouzlo domácího výroby: Kéčup připravený v domácí kuchyni

K receptu

Kečup je snad nejoblíbenější rajčatová omáčka. A domácí kečup je rozhodně zdravější a chutnější než kečup z obchodu.

Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 40 minMixérOmáčka, dresinkVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce800 g nakrájených rajčat ve vlastní šťávě 2 střední cibule 1 sladká červená paprika 1 malá hlavička česneku 1 polévková lžíce. l. sladká mletá paprika 120 ml jablečný ocet 100 g tmavě hnědý cukr sůl rostlinný olej Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Cibuli, papriku a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejte trochu oleje a cibuli opékejte 7 minut. Přidejte česnek a pepř, opékejte 5 minut.

Krok 2

Přidejte papriku a promíchejte. Přidejte rajčata spolu se šťávou, octem, cukrem, solí.

Krok 3

Přiveďte k varu na vysoké teplotě, snižte teplotu na minimum a za občasného míchání vařte 20 minut. Poté kečup vyšlehejte mixérem dohladka a úplně vychladněte.

Exit mobile version