Kulinářský zážitek: Pečená rajčata

K receptu

Tento jednoduchý předkrm bude skvělou alternativou k již tak nudným míchaným vajíčkům. Navíc teď je sezóna čerstvé zeleniny, musíme se zásobit vitamíny. Jednoduché, chutné a krásné.

Složitost: snadno porce: 2 Vaření: 20 min Přidat. čas: 15 minTroubaPečeníSnídaněSnackVegetariánství: Ovo-laktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 2 PORCErajče 2 ks sladká zelená paprika 1/2 ks červená cibule 1/2 ks slepičí vejce 2 ks tvrdý sýr 50 g sýr feta 60 g sůl 1 špetka suchých bylin 1 špetka černého pepře 1 špetka másla olej 1 lžička Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte potřebné produkty. Potřebujete velká rajčata se silnou dužinou.

Krok 2

Zelený pepř nasekejte velmi jemně.

Krok 3

Cibuli také nakrájíme nadrobno.

Krok 4

Rajčatům odřízněte vršky. Vyškrábejte rajče jako šálek.

Krok 5

Formičky vymažte olejem. Rajčata na několika místech propíchneme špejlí. To je nutné, aby z tepla nepraskly a rychleji se vařily.

Krok 6

Lehce osolte a opepřete. Přidejte papriku a cibuli.

Krok 7

Posypeme sýrem. Mám chanak (slaný), můžete si vzít Adyghe, můžete si dát tvaroh, můžete si dát sýr feta – podle chuti. V případě potřeby dosolte.

Krok 8

Pečeme 20 minut (podle velikosti rajčat) na 180°C.

Krok 9

Oddělte žloutek od bílku.

Krok 10

Do bílků přidejte sušené bylinky podle chuti.

Krok 11

Nalijte bílek do rajčat. Navrch opatrně položte žloutek. Posypeme strouhaným tvrdým sýrem

Krok 12

Znovu vložte do trouby. Asi sedm minut. Nechal jsem si desítku, takže žloutek byl příliš vypečený, podívejte se, co máte rádi. Vyndáme z trouby, necháme mírně vychladnout a podáváme.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika