Site icon Wellness Way Česká republika

Kuřecí symfonie v podání Olivierova salátu

K receptu

Olivier s kuřecím masem je jednou z nejoblíbenějších odrůd tohoto slavného sovětsko-ruského svátečního salátu, který má podle našeho názoru jemnější a jemnější chuť. Zvlášť, když ho dochutíte domácí majonézou! Mimochodem, v tomto případě mnozí raději nahrazují cibuli zelenou cibulkou, což opět vede k jemnější chuti pokrmu. Vyzkoušejte obě možnosti a vyberte si tu, která se vám nejvíce líbí. Salát Olivier s kuřecím masem můžete podávat buď tradičně – ve velké salátové míse – nebo v malých širokých skleničkách, což vždy vypadá obzvlášť elegantně.

Složitost: snadno Kalorie: 540,52 kcal/porce porce: 4 Vaření: 30 min Přidat. čas: 40 min Použitý: 42,97 g/30,50 g/20,79SalátVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porcekuřecí řízek – 3 ks brambory – 6 ks cibule – 2 ks vařená šunka – 100 g konzervovaný zelený hrášek – 400 g soli – podle chuti. mletý černý pepř na ozdobu – podle chuti Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si ingredience na salát Olivier. Kuřecí řízek dejte do malého hrnce, zalijte horkou vodou, přiveďte k varu a sejměte pěnu. Podle chuti osolíme a vaříme 45 minut. Necháme vychladnout.

Krok 2

Olivierovi umyjte vejce, vložte je do naběračky a zalijte studenou vodou. Dejte na oheň a přiveďte k varu. Vařte 10 minut, poté ochlaďte pod tekoucí vodou a oloupejte.

Krok 3

Brambory důkladně omyjte kartáčem, přidejte horkou vodu a přiveďte k varu. Vařte 30 minut (mělo by být měkké, ale nemělo by se rozpadat). Necháme vychladnout a oloupeme.

Krok 4

Vychladlý kuřecí řízek, cibuli, vejce, okurky, šunku a brambory Olivierovi nakrájíme na stejně velké kostičky. Takto budou ingredience lépe nasycené majonézou a salát bude chutnější.

Krok 5

Do velké mísy dejte všechny připravené ingredience na salát Olivier s kuřecím masem. Přidejte konzervovaný zelený hrášek a míchejte velkou lžící.

Krok 6

Přidejte majonézu, sůl a pepř podle chuti. Znovu promíchejte lžící. Vložte do salátové mísy a ozdobte petrželkou, koprem nebo nakrájenou zelenou cibulkou.

UŽITEČNÉ RADY

Do salátu Olivier s kuřecím masem můžete přidat sladkokyselé jablko nakrájené na tenké nudličky. Mrkev se ale do této společnosti hodí mnohem hůř, takže si ji schovejte na klasickou verzi.

MIMOCHODEM

Omáčka k salátu Olivier s kuřecím masem získá jemnější chuť, pokud majonézu doplníme o pár lžic citronové šťávy a lžičku nakrájené citronové kůry.

Exit mobile version