Meruňkový džem připravený v domácí kuchyni

K receptu

Domácí meruňkový džem vám pomůže v nejrůznějších situacích. Můžete ho jednoduše sníst čistý k čaji, namazat na krajíc čerstvého bílého chleba nebo použít jako náplň do koláče. Obecně platí, že existují možnosti! Příprava takového džemu je poměrně jednoduchá a netrvá příliš dlouho, takže má smysl náš recept vyzkoušet v praxi. Jediné, na co bych vás chtěla upozornit, je, že tento domácí meruňkový džem není určen k dlouhodobému skladování. Pokud chcete prodloužit „život“ takovéto sladké přípravy, vařte ji 10 minut po dobu dvou až tří dnů. Poté horké srolujte a nechte vychladnout. V tomto případě bude džem dokonale konzervován po celý rok i bez lednice.

Složitost: snadno porce: 1 Vaření: 1 hodinaDezertVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCImeruňky – 1 kg limon – 1 ks nové koření – 5-6 hrášek pitná voda – 200 ml cukru – 1 kg Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si meruňky na výrobu domácí marmelády. Umyjte je a osušte papírovou utěrkou. Každé ovoce nakrájejte na polovinu. Odstraňte semínka. Půlky meruněk dejte do velkého hrnce.

Krok 2

Citron omyjte a dobře osušte ručníkem. K odstranění tenké vrstvy kůry použijte jemné struhadlo. Poté citron rozpůlíme a vymačkáme šťávu. Zbylou kůru vyhoďte.

Krok 3

K připraveným meruňkám v pánvi přidejte kůru a citronovou šťávu. Zalijte pitnou vodou, přidejte hrášek z nového koření. Dejte na oheň a přiveďte k varu.

Krok 4

Meruňky vařte na mírném ohni 10 minut. Poté přidejte cukr. Zvyšte teplotu a za míchání přiveďte k varu. Znovu snižte teplo na minimum. Džem vařte 25 minut.

Krok 5

Domácí meruňkový džem necháme zcela vychladnout při pokojové teplotě. Poté vložte do čistých suchých sklenic a uložte na chladném místě (nejlépe v lednici).

UŽITEČNÉ RADY

Do naší domácí meruňkové marmelády jsme přidali pár hrášků nového koření a nelitovali jsme. Neposkytuje žádnou zvláštní pikantnost, ale dodává pokrmu příjemnou charakteristickou vůni.

MIMOCHODEM

Pokud chcete, aby měl domácí meruňkový džem jednotnou strukturu, měly by se plody nejprve oloupat. Za tímto účelem je ponořte na 1–2 minuty do vroucí vody a poté je několikrát opláchněte studenou vodou. Poté oloupejte meruňky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: