K receptu
Pikantní, sladkokyselá chuť, okurky jsou ideální pro domácí hamburgery, párky v rohlíku, pizzu nebo saláty.
Složitost: snadno porce: 1 Vaření: 30 minKonzervováníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 1 PORCI2 kg okurek 1 hlava česnekuNa 1 litr marinády:750 ml pitné vody 150 g jablečného octa 50 g hnědého cukru 40 g nejodizované soli 1 tyčinka skořice 1 polévková lžíce. l. hořčice se zrnky Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Okurky nakrájejte na plátky o tloušťce 1 cm, vložte do sterilizované sklenice, zalijte vodou a sceďte, odměřte množství.
Krok 2
Vařte marinádu a vypočítejte množství přísad: smíchejte je v hrnci, přiveďte k varu a vařte 2 minuty. Zcela vychladnout.
Krok 3
Česnek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, přidáme k okurkám. Naplňte nálevem, uzavřete a otočte sklenici. Okurky budou hotové za 4 dny.