K receptu
Raita je indický studený salátový předkrm. Vyrábí se z různé nakrájené čerstvé zeleniny s jogurtem, bylinkami a kořením.
Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 25 minSnackVegetariánství: LaktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce2-3 střední okurky 250 g hustého přírodního jogurtu malá banda zelení (koriandr, petržel, kopr) 1 polévková lžíce. l. rostlinný olej 1 lžička. semena kmínu 1 lžička. hořčičná semínka koření chat masala sůl placky k podávání Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
V malé pánvi rozehřejte olej, po 10 sekundách přidejte hořčičná semínka. – semena kmínu. Vařte dalších 10 sekund. a vyjměte z tepla, ochlaďte.
Krok 2
Mezitím oloupeme okurky (nebo je necháme na slupce, pokud jsou tenké) a nakrájíme velmi jemně. Nakrájejte zeleninu.
Krok 3
Jogurt, bylinky, okurky a olej smícháme s kořením. Dochuťte solí a chat masalou podle chuti. Dejte na 10 minut do lednice. a podáváme s plackami.