K receptu
Nakrájená čerstvá zelenina obvykle na čerstvém vzduchu rychle zvětrává a „vadne“, takže nakládané okurky a papriky jsou vynikající svačinkou na piknik. A chutné, samozřejmě.
Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 30 min Přidat. čas: 12 hodinSnackVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce3 cm čerstvého kořene zázvoru 3 stroužky česneku 50 ml jablečného octa 2 polévkové lžíce. l. hnědý cukr 1 polévková lžíce. l. sůl 2 badyány 500 ml vody 2 velké červené papriky 2 velké žluté papriky 12–16 malých křupavých okurek Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Na marinádu oloupejte a nakrájejte zázvor a česnek na tenké plátky. V kastrůlku smícháme ocet, cukr, sůl, badyán, zázvor a česnek, zalijeme 500 ml vody, přivedeme k varu a necháme rozpustit sůl a cukr. Marinádu ochlaďte.
Krok 2
Oloupanou červenou a žlutou papriku nakrájíme na velké kousky. Okurky podélně rozpůlíme.
Krok 3
Zeleninu vložíme do marinády, promícháme, přikryjeme a necháme 12 hodin marinovat při pokojové teplotě.