Site icon Wellness Way Česká republika

Piknikové pochoutky: Nakládané papriky a okurky

K receptu

Nakrájená čerstvá zelenina obvykle na čerstvém vzduchu rychle zvětrává a „vadne“, takže nakládané okurky a papriky jsou vynikající svačinkou na piknik. A chutné, samozřejmě.

Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 30 min Přidat. čas: 12 hodinSnackVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce3 cm čerstvého kořene zázvoru 3 stroužky česneku 50 ml jablečného octa 2 polévkové lžíce. l. hnědý cukr 1 polévková lžíce. l. sůl 2 badyány 500 ml vody 2 velké červené papriky 2 velké žluté papriky 12–16 malých křupavých okurek Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Na marinádu oloupejte a nakrájejte zázvor a česnek na tenké plátky. V kastrůlku smícháme ocet, cukr, sůl, badyán, zázvor a česnek, zalijeme 500 ml vody, přivedeme k varu a necháme rozpustit sůl a cukr. Marinádu ochlaďte.

Krok 2

Oloupanou červenou a žlutou papriku nakrájíme na velké kousky. Okurky podélně rozpůlíme.

Krok 3

Zeleninu vložíme do marinády, promícháme, přikryjeme a necháme 12 hodin marinovat při pokojové teplotě.

Exit mobile version