K receptu
Zde je perfektní sendvič, který si vezmete do práce nebo na cesty. Pita uchovává vše, co je nejcennější: ryby a zelenina zůstávají šťavnaté a čerstvé několik hodin bez chlazení a chléb se nerozmočí.
Složitost: snadno porce: 2 Vaření: 30 minToustovačVařeníPraženíSnídaněVečeřeSnackVegetariánství: PescetarianismusVegetariánstvíINGREDIENCE NA 2 PORCE200 g lososa 2 pitas 1 pórek 2 okurky 200 g měkké smetany nebo tvarohu 5-6 polévkových lžic. l. olivový olej pár listů špenátu citronově zelená adjika sůl pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Kousek lososa potřeme olivovým olejem, dochutíme solí, pepřem a spaříme – losos zůstane uvnitř růžový. Rybu ochlaďte a rozeberte na kousky, odstraňte kosti a kůži.
Krok 2
Bílou část stonku mladého pórku nakrájíme na kolečka silná 3–4 mm. Dusíme na olivovém oleji 10 minut. Bohatě ochutíme solí a pepřem a vychladíme.
Krok 3
Okurky oloupeme (pokud je slupka silná) a dužinu nakrájíme na proužky. Lehce osolíme, opepříme a citronovou šťávu.
Krok 4
Smíchejte okurky spolu se šťávou se smetanou nebo tvarohem. Dochuťte zelenou adjikou podle chuti.
Krok 5
2 pitas rozkrojte napůl a opečte v toustovači. Dovnitř vložte pórek, pár listů špenátu, polovinu ryby, sýrovou pochoutku a nakonec zbylou rybu. Dochutíme pepřem a podáváme.
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
Tankování paliva
Takový sendvič může být zevnitř potažen různými dresinky: bazalkovým nebo rukolovým pestem; čistá, bez nečistot, adjika (červená nebo zelená); aioli (domácí česneková majonéza).