Site icon Wellness Way Česká republika

Připravte si lahodný Lilek kastrol Melanzana Parmigiana v troubě

K receptu

Lilek kastrol Melanzana Parmigiana v troubě je pokrm italské kuchyně s novou interpretací. Přidáním mletého hovězího masa do kastrolu můžete tento předkrm proměnit v uspokojivé, kompletní jídlo. Je ideální nejen na každodenní oběd či večeři, ale i na sváteční stůl jako hlavní chod. Malý dodatek k lilkům – dlouho na pultech nebyly hořké lilky. Ale nedávno se bohužel znovu objevily. Doporučujeme je tedy před pečením osolit a nechat 15 minut odležet, poté opláchnout a následně uvařit. To pomůže nezkazit pokrm.

Složitost: průměrný Kalorie: 649,21 kcal/porce porce: 4 Vaření: 1 hodina Přidat. čas: 20 min Použitý: 33,27 g/44,46 g/23,31TroubaPraženíPečeníVečeřeVečeřeHlavní chodINGREDIENCE NA 4 porcelilek 2 ks.konzervovaná rajčata v s/s 300 gcibule 1 kusčesnek 2 hřebíček(y)Mleté hovězí maso 350 gmozzarella 125 gparmazán 70 gsuché červené víno 100 mlrozmarýn 1 větevrostlinný olej mletý černý pepř sůl Na omáčku:mléko 350 mlmáslo 50 gmouka 50 gsůl čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Pro začátek nakrájejte lilek na plátky o tloušťce maximálně 1 cm, osolte a nechte 15 minut působit. Poté opláchněte a osušte. Zahřejte rostlinný olej a smažte lilky do poloviny. Osmažené lilky položte na papírovou utěrku, aby absorbovala přebytečný olej.

Krok 2

Cibuli nakrájejte nadrobno a smažte ji na rostlinném oleji 5 minut, dokud nezměkne. Česnek nasekejte najemno a přidejte spolu s rozmarýnem k cibuli. Smažte další 1 minutu. Vložte mleté ​​maso do pánve a vařte, dokud nezmění barvu, přičemž všechny hrudky rozbijte stěrkou.

Krok 3

Rajčata nakrájíme a přidáme k mletému masu spolu s vínem. Za občasného promíchání vařte náplň dalších 10-12 minut. Dochutíme solí a pepřem.

Krok 4

Připravte si omáčku. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku, za stálého míchání vaříme 2-3 minuty. Přilévejte mléko tenkým proudem, omáčku důkladně promíchejte metličkou, aby nezůstaly žádné hrudky. Podle chuti okořeníme.

Krok 5

Zapékací mísu potřeme česnekem a poklademe první vrstvou lilků. Další je vrstva mletého masa, pak 2 polévkové lžíce. l. omáčka, opakujte vrstvy. Mozzarellu nalámejte na malé kousky, parmazán nastrouhejte na nejjemnějším struhadle. Po povrchu kastrolu rozložte sýry – nejprve mozzarellu, poté parmezán. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 7-10 minut.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Kastrol si nejlépe připravíte se sezónní zeleninou.Omáčku lze nahradit jen hustou smetanou. Vyberte si mleté ​​maso podle chuti: hovězí, kuřecí, vepřové nebo míchané. Ale ne rybí!

MIMOCHODEM

Lilek můžete osmažit, připravit náplň a omáčku předem, sestavit kastrol a uložit do lednice a upéct těsně před podáváním. Sýr v tomto případě přidejte těsně před pečením, aby nevyschl.

Exit mobile version