Site icon Wellness Way Česká republika

Račí krky v Olivierovi: Kulinářské umění Michaila Koshcheeva

K receptu

Tento výjimečně sváteční Olivier je mixem předrevolučních a sovětských receptů. Je to všechno o račích ocáscích a červeném kaviáru.

Složitost: snadno Kalorie: 827,21 kcal/porce porce: 4 Vaření: 30 min Použitý: 20,00 g/75,28 g/16,75ChlazeníSalátVegetariánstvíNarozeninyVánoceINGREDIENCE NA 4 porcevařené brambory – 160 g vařená mrkev – 160 slaných gogurtů – 160 vajec – 4 ks račí krky – 80 konzervovaný hrášek – 155 červený hrášek – 50 g domácí majonéza – 100 g zelené cibule – 3 gNa domácí majonézu:vaječné žloutky – 2-3 ks cukr – 1 lžička. bez horní soli – ¼ lžičky stolní hořčice – ½ lžičky citronové šťávy – podle chuti extra panenský olivový olej – 200 ml Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si domácí majonézu. Žloutky důkladně promícháme s cukrem, solí a hořčicí. Postupně po troškách přidávejte olivový olej a krouživými pohyby jedním směrem důkladně emulgujte ingredience. Ke konci lze nalité množství oleje zvýšit, ale nejprve jej přidávejte tenkým pramínkem, velmi opatrně. Na závěr do emulze přidáme citronovou šťávu, znovu důkladně promícháme a majonézu dáme na krátkou chvíli do lednice, aby omáčka trochu zhoustla.

Krok 2

Zeleninu, vařená vejce a račí krky nakrájíme na kostičky.

Krok 3

Nakrájené ingredience dejte do mísy, osolte a promíchejte.

Krok 4

Přidejte konzervovaný hrášek a červený kaviár. Pečlivě promíchejte.

Krok 5

Salát dochutíme domácí majonézou. Pokrm ozdobíme najemno nakrájenou zelenou cibulkou.

MIMOCHODEM

Recept poskytl Michail Koshcheev, šéfkuchař restaurace „On Mosfilmovskaya“.

Exit mobile version