K receptu
Křupavé a chutné nakládané okurky. Recept je na 1 litrovou sklenici Okurky by měly být střední nebo malé velikosti. Pálivá paprika volitelná.
Složitost: snadno porce: 1 Vaření: 30 min Přidat. čas: 10 hodinMořeníPrázdnýSnackINGREDIENCE NA 1 PORCIokurky 6-8 ks list třešně 2 ks list bobkový 0,5 (bez stonku, jedna strana listu) kopr sůl 1 dl cukru 1 polévková lžíce octa 9% 2 polévkové lžíce vody 700 ml cibule 0,5 ks. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Namočte okurky na 2-3 hodiny do studené vody, po odříznutí stonku vodu vyměňte, pokud se zahřeje
Krok 2
Sklenice je třeba sterilizovat nebo sušit v troubě. Víčka je třeba vařit 3-5 minut.
Krok 3
Na dno sklenice položte: list rybízu, list třešně, 2 stroužky česneku, půlkolečka cibule, 2 hrášky z nového koření, koprový deštník
Krok 4
Okurky položíme těsně k sobě, navrch položíme list křenu a zalijeme vroucí vodou, po 7-8 minutách vodu slijeme. A opět na stejnou dobu zalijeme vařící vodou a scedíme
Krok 5
Připravte si marinádu. Na oheň dáme vodu v množství 1 litr. sklenice (700 ml). Přidejte sůl a cukr. Jakmile se vaří, naplňte nádobu touto marinádou, přidejte do nádoby ocet a nádobu utáhněte. Považuji za vhodné používat šroubovací uzávěry. Sklenice otočíme a dáme „pod kožich“ na 8–10 hodin. Položím to na ručník a přikryjem to malou dekou nahoře. DOBROU CHUŤ!