Salát, kde hlavní roli hrají avokádo, okurka a vejce

K receptu

Tento recept na avokádový salát s okurkou a vejcem se vám bude hodit, pokud máte hosty na prahu. Složení pokrmu je celkem jednoduché, až na avokádo, které přestalo být pro každého exotické. Pokud stále váháte, zda ji zařadit do jídelníčku, je na čase to napravit, protože zelenina obsahuje spoustu užitečných látek. Chuť avokáda je příjemná, mastná, ale ne zářivá. Proto je dobré jej kombinovat s dalšími produkty. Například v našem salátu jej kombinujeme s čerstvou okurkou a jemným vejcem a kupodivu zdobení dodává chuti pikantnosti. Trochu červené ryby a kaviáru – a salát bude jiskřit novými barvami. Pokrm lze krásně podávat v servírovacím kroužku.

Složitost: snadno Kalorie: 342,76 kcal/porce porce: 2 Vaření: 20 min Přidat. čas: 15 min Použitý: 12,93 g/27,53 g/10,51evropská kuchyněSalátVegetariánstvíNarozeninynový rokVánoceINGREDIENCE NA 2 PORCEavokádo 1 ks čerstvá okurka 1 ks kuře 1 ks krymská cibule 0,5 ks majonéza 30 g soli 3 g mletého černého pepře – 3 g červeného kaviáru – 10 g bazalky – 1 snítka jemně osolené červené ryby – 50 g Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si všechny ingredience na salát z avokádové okurky a vajec. Slepičí vejce uvaříme natvrdo a zalijeme studenou vodou. Avokádo omyjte, oloupejte a překrojte napůl. Odstraňte jámu.

Krok 2

Čerstvou okurku a vařené vejce nakrájíme na kostičky. Avokádo pokapeme citronovou šťávou a nakrájíme jako všechny suroviny. Oloupejte a nakrájejte sladkou krymskou cibuli.

Krok 3

V salátové míse smíchejte připravené ingredience: okurku, avokádo, vejce a cibuli, promíchejte. Dochuťte majonézou, solí a pepřem podle chuti a znovu promíchejte. Salát ozdobte červenou rybí růží, lístky bazalky a posypte červeným kaviárem.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Pokud připravujete avokádový salát s okurkou a vejcem pro velkou společnost, pak jednoduše úměrně zdvojnásobte nebo ztrojnásobte množství surovin. Pro zasycení můžete přidat uvařenou rýži.

MIMOCHODEM

Někdy je hořká i červená cibule. Můžete to napravit takto: nakrájejte cibuli a na několik sekund ji zalijte vroucí vodou. Vodu slijeme, cibuli osušíme a poté přidáme do avokádového salátu s okurkou a vejcem nebo jiným.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika