Šťovík v konzervě s příchutí soli – chuť, která vás okouzlí!

K receptu

Pokud si chcete vychutnat chuť letní polévky v zimě, budete si muset v polovině května připravit konzervovaný šťovík se solí. Šťovík si můžete koupit na trhu nebo sbírat divoký šťovík někde na poli. Důležité je šťovík dobře opláchnout, odstranit případné hrubé stonky a nakrájet listy o něco větší, než je potřeba do polévky.

Složitost: snadno porce: 3 Vaření: 1 hodinaKonzervováníVečeřePrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 3 PORCE1 kg čerstvých listů šťovíku 120 g soli Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Namočte šťovík do studené vody a nechte 30 minut. Poté důkladně opláchněte pod tekoucí studenou vodou, roztřiďte a odstraňte suché a zkažené listy. Sterilizujte sklenice a víčka po dobu 10 minut. Listy šťovíku a mladé stonky nakrájejte na středně velké kousky.

Krok 2

Šťovík vložte do sklenice, po vrstvách posypte solí a přikryjte víkem. Otočte nádobu dnem vzhůru a zkontrolujte, zda nedochází k úniku. Poté sklenice přikryjte přikrývkou a nechte v této poloze, dokud úplně nevychladnou. Umístěte na tmavé místo pro skladování.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: