Tajemství domácího kouzla: Tvarohová náplň jako od babičky

K receptu

Náplň z domácího tvarohu je vhodná do domácího pečiva – bliam, palačinky, lívance. Můžete jím naplnit i tartaletky, namazat na tousty nebo sladkou housku a podávat k snídani.

Složitost: snadno porce: 6 Vaření: 2 hodiny 30 minutSnackVegetariánství: Ovo-laktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 6 PORCÍ3 l plnotučného nesterilizovaného mléka 500 g plnotučné přírodní zakysané smetany 4 žloutky 100 g světlých rozinek 50–100 g moučkového cukru 100 ml suchého bílého vína nebo silně vařeného jasmínového čaje 1 vanilkový lusk Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Na tvaroh nalijte mléko do širokého kastrolu. Na mírném ohni přivedeme téměř k varu a vyjmeme. Do horkého mléka přidáme zakysanou smetanu a rozmícháme metličkou. Pánev přikryjeme utěrkou a necháme 8–12 hodin na teplém místě.

Krok 2

Umístěte pánev s výsledným jogurtem na velmi mírný oheň. Pokud máte plynový sporák, použijte přepážku. Vařte, dokud se syrovátka (čirá tekutina se nazelenalým nádechem) nezačne oddělovat. Nenechte směs vařit, jinak bude tvaroh gumový! Zahřívejte dalších 4-5 minut. a odstranit z tepla.

Krok 3

Tvaroh sceďte do cedníku vyloženého kuchyňskou utěrkou (nejlépe vaflovou). Nechte všechnu tekutinu odtéct, asi 2 hodiny Pokud chcete hustší konzistenci, svažte konce utěrky na uzel a sáček tvarohu zavěste na 3-4 hodiny – steče mnohem více tekutiny. Ze scezené syrovátky jsou velmi chutné palačinky.

Krok 4

Rozinky zalijte ohřátým bílým vínem nebo silným čajem. Nechte louhovat 20–30 minut.

Krok 5

Vanilkový lusk podélně rozpůlíme a ostrým nožem vyškrábneme semínka. Samotný lusk nepotřebujete – můžete jím dochutit cukr v cukřence. Spojte je se žloutky a vyšlehejte mixérem.

Krok 6

Do žloutkové směsi přidejte moučkový cukr podle chuti (pamatujte, rozinky jsou také dost sladké). Vyšleháme do běla a přidáme k tvarohu. Vše vyšleháme do hladka. Rozinky osušíme a také přidáme k tvarohu, důkladně promícháme.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: