Site icon Wellness Way Česká republika

Tradiční rassolnik: Ruská polévka s hovězím masem

K receptu

Klasický rassolnik s hovězím masem je tradiční polévka pro ruskou kuchyni. Je založen na láku a nakládaných okurkách, díky čemuž má charakteristickou kyselou vůni a pikantní kořeněnou vůni. V SSSR se rassolnik nejčastěji připravoval pomocí ledvin nebo drobů. V dnešní době se polévka vaří z různých druhů masa, ryb a dokonce i z vody. Vaříme s libovým hovězím masem. Vybírejte čerstvé maso s malou kostí. Vývar bude nízkokalorický, ale zároveň bohatý a chutný. Z obilovin se přidává pohanka a rýže, ale přesto se klasická polévka vždy vaří s ječmenem. Dáme předem vařit. Poté bude vývar průhledný a po vychladnutí nezhoustne. Při podávání posypeme nálevem s bylinkami a přidáme lžíci zakysané smetany.

Složitost: průměrný Kalorie: 430,44 kcal/porce porce: 6 Vaření: 2 hodiny 30 minut Použitý: 16,47 g/24,68 g/26,28ruská kuchyněVečeřePolévkaINGREDIENCE NA 6 PORCÍNa vývarhovězí maso s kostí – 600 cibule – 1 ks petržel – 1 ks bobkový list – 2 ks kuličky černého pepře – 8 ks.Na polévkucibule – 1 ks mrkev – 1 ks brambory – 4 ks nakládané okurky – 100 ml kroupy – 100 gtomate pasta – 50 ml rostlinného oleje – 3-4 snítky sůl podle chuti zakysaná smetana. pro podávání Tabulka měr a vah RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si všechny ingredience na přípravu vývaru na klasický hovězí nálev. Kroupy zalijeme 1 litrem horké vody a vaříme na mírném ohni přikryté 1 hodinu.

Krok 2

V jiném hrnci přidejte k hovězímu masu 2,5 litru studené vody a na silném ohni přiveďte k varu. Snižte teplotu na minimum, sejměte pěnu, přidejte 1 cibuli a kořenovou petržel a vařte vývar 1 hodinu. Do pánve vložte bobkový list a kuličky černého pepře a vařte vývar dalších 40 minut. Maso vyjmeme z vývaru, ochladíme a nakrájíme na malé kousky. Vývar sceďte do čistého kastrůlku a přiveďte k varu.

Krok 3

Na pánvi rozehřejte 30 ml rostlinného oleje a opékejte brambory nakrájené na tyčinky do zlatova, 10 minut. Přendáme do hrnce s vývarem a vaříme 5 minut.

Krok 4

Mrkev a okurky nakrájíme na tenké proužky. Cibule – na malé kostičky. Do stejné pánve nalijte zbývající rostlinný olej, přidejte cibuli a smažte 3 minuty. Přidejte mrkev, okurky a rajčatový protlak. Vařte 5 minut za míchání. Zalijte lákem z okurek a přiveďte k varu. Přeneste zeleninu z pánve do hrnce. Přidáme kroupy, maso, sůl a přikryté vaříme dalších 5-7 minut.

Krok 5

Nálev necháme na teplém sporáku přikrytý 10 minut. Nalijeme do talířů a posypeme nadrobno nasekaným koprem. Podávejte se zakysanou smetanou.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Okurky na klasický nálev s hovězím masem by měly být solené, ne nakládané. Obvykle se přidávají po bramborách, aby kořenová zelenina neztmavla a neztuhla.

MIMOCHODEM

Klasickou kyselou polévku s hovězím masem je nejlepší osolit až na konci vaření. Okurky a kyselá okurka už mají sůl. Takže když je polévka hotová, můžete ji dochutit a teprve poté případně dosolit.

Exit mobile version