Vepřový rassolnik s rýží: Ruská kulinářská perla

K receptu

Rassolnik s vepřovým masem a rýží je nejrodinnější jídlo. Připravují se štíhle a rychle. O tom, jaký je klasický recept, lze polemizovat donekonečna. V našem pojetí se jedná o silný hovězí vývar, okurky s lákem a samozřejmě ječmen. Ale je tolik hospodyněk, tolik receptů. Proto se tentokrát trochu odkloníme od klasiky a připravíme polévku s vepřovými žebry a kroupy nahradíme cenově dostupnější rýží. Zbývající přísady zůstanou nezměněny. Polévka je bohatá, uspokojující a není příliš mastná. Vařeno s láskou je ideální k obědu v chladných zimních dnech. Zahřeje a zasytí.

Složitost: průměrný Kalorie: 380,67 kcal/porce porce: 6 Vaření: 2 hodiny Použitý: 13,97 g/27,46 g/19,23ruská kuchyněVečeřePolévkaINGREDIENCE NA 6 PORCÍvepřová žebírka – 600 cibulek – 1 ks petržel – 1 svazek mrkve – 1 ks černý pepř – 4 hrášky nové koření – 4 hrášky sůl podle chuti brambory – 4 ks kyselé okurky – 4 ks nálev z okurek – 100 ml dlouhozrnná rýže – 100 g másla – 50 d Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si všechny ingredience na nálev s vepřovým masem a rýží. Maso dejte do velkého hrnce, zalijte 2,5 litry studené vody a přiveďte k varu na prudkém ohni. Snižte teplotu, opatrně sejměte pěnu, přidejte celou cibuli, mrkev a vařte vývar 40 minut. Do pánve vložíme nať petrželky (listy budeme potřebovat k podávání) a oba druhy paprik, osolíme a vývar vaříme dalších 40 minut.

Krok 2

Vyjměte maso z vývaru a odstraňte kosti. Dužinu nakrájejte na malé kousky. Vývar sceďte do čistého kastrůlku, přiveďte k varu a přidejte rýži a na kostičky nakrájené brambory. Vařte na mírném ohni přikryté 10 minut.

Krok 3

Okurky nastrouháme na hrubém struhadle, dáme do rendlíku, přidáme máslo, nálev z okurek a na středním plameni dusíme 5-6 minut. Přendáme do hrnce s polévkou, přidáme maso a vaříme dalších 10 minut. Před podáváním posypeme jemně nasekanou petrželovou natí.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Pokud vám dochází čas na přípravu prvního chodu, můžete si uvařit kyselou okurku s vepřovým masem a rýží na dušení. Bude nutné ho přidat na konci vaření spolu se smažením, když je zelenina hotová.

MIMOCHODEM

Rassolnik s vepřovým masem a rýží, jako boršč a zelňačka, chutná lépe druhý den. Polévku tedy vařte s rezervou, jelikož druhý den bude ještě chutnější a aromatičtější.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika