K receptu
Tato italská polévka osloví ty, kteří milují Caprese – předkrm s rajčaty, mozzarellou a bazalkou.
Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 50 minMixérTroubaVařeníPečeníItalská kuchyněVečeřePolévkaVegetariánství: LaktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porce1 kg smetanových rajčat 300 g mozzarelly 6 stroužků česneku 2 snítky bazalky 8 plátků šťáva z bílého chleba, podle potřeby extra panenský olivový olej sušené oregano mletá sladká paprika sůl, čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Troubu předehřejte na 180°C. Plech vyložte pergamenem. Rajčata podélně rozpůlíme a položíme na připravený plech. Mezi plátky vložíme celé oloupané stroužky česneku.
Krok 2
Osolíme, opepříme, lehce posypeme paprikou a oreganem. Pokapejte olivovým olejem. Pečte 45 minut.
Krok 3
Chleba potřeme olivovým olejem, osolíme a posypeme oreganem. Pečte na mřížce dokřupava, asi 8 minut.
Krok 4
200 g mozzarelly nakrájejte nahrubo. Pečená rajčata a česnek spolu se šťávou dejte do hrnce nebo misky, přidejte nakrájenou mozzarellu a lístky bazalky. Ponorným mixérem rozmixujeme na kaši. Pokud je protlak příliš hustý, přidejte ohřátou rajčatovou šťávu.
Krok 5
Zbylou mozzarellu nakrájejte na úhledné malé kostičky. Nalijte polévku do misek a do každé misky vložte kostky mozzarelly a crostini. Dochutíme pepřem, zakápneme olivovým olejem a ihned podáváme.