Zimní kouzlo: Džem z červeného rybízu

K receptu

Pokud nechcete při nachlazení brát prášky, udělejte si na zimu džem z červeného rybízu. Ostatně marmeláda vyrobená z této bobule má stejné vlastnosti jako oblíbená malinová marmeláda – je to výborný lék na snížení horečky při nemoci.

Složitost: průměrný Kalorie: 64,94 kcal/porce porce: 106 Vaření: 1 hodina Použitý: 0,07 g/0,02 g/15,92PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 106 PORCÍ1,2 kg červeného rybízu 380 ml vody 1,6 kg cukru Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Chcete-li udělat džem z červeného rybízu na zimu, vytřiďte bobule a odstraňte větve. Rybíz dejte do misky a opláchněte ve studené vodě. Vložte do cedníku a nechte vodu vytéct.

Krok 2

Nalijte vodu do širokého kastrolu nebo zavařovací mísy, přidejte cukr a umístěte na střední teplotu. Za míchání přivedeme k varu a sirup vaříme 10 minut.

Krok 3

Do sirupu přidejte červený rybíz a znovu přiveďte k varu. Seberte pěnu a džem vařte na mírném ohni na mírném ohni do zhoustnutí, 30 minut.

Krok 4

Odstraňte džem z ohně a zcela vychladněte. Vychladlý džem z červeného rybízu rozdělíme do sterilizovaných suchých sklenic. Srolujte se železnými víčky. Skladujte při pokojové teplotě.

UŽITEČNÉ RADY

Při přípravě džemu z červeného rybízu na zimu je důležité nenechat sirup příliš vařit, jinak bobule ztratí tvar a místo džemu s bobulemi získáte sirup s rybízovými semínky. Džem vařte na mírném ohni, var by měl být sotva znatelný. Pokud vidíte, že se sirup silně vaří, sundejte pánev z ohně a chvíli počkejte.

MIMOCHODEM

Džem z červeného rybízu na zimu lze použít jako přípravu na namáčení koláčů, koláčových vrstev nebo přípravu omáček. K tomu je lepší ještě teplou marmeládu ihned propasírovat přes sítko, aby se odstranila semínka a znovu přivést k varu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika