Site icon Wellness Way Česká republika

Zimní kouzlo malinového džemu

K receptu

V každém ruském domě se malinový džem připravoval na zimu od starověku. Byla to nejen lahodná pochoutka k čaji ze samovaru, který se podával milým hostům, ale také povinný lék na nachlazení. A nyní je cenná sklenice malinového džemu téměř v každé domácnosti. Udělejte také trochu džemu.

Složitost: průměrný Kalorie: 68,67 kcal/porce porce: 66 Vaření: 1 hodina 15 minut Přidat. čas: 4 hodiny Použitý: 0,15 g/0,09 g/16,62PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 66 PORCÍ1,2 kg malin 1 kg cukru 250 ml vody Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte bobule na malinový džem na zimu: roztřiďte a dejte stranou zkažené, odstraňte stopky. Maliny dejte do velkého kastrolu nebo zavařovací mísy, zasypte cukrem a nechte 4–6 hodin.

Krok 2

Jakmile bobule pustí dostatek šťávy a absorbují cukr, přidejte vodu a umístěte pánev na střední teplotu. Za mírného míchání přiveďte džem k varu.

Krok 3

Jakmile se džem vaří, snižte plamen. Začněte sbírat pěnu a sbírejte ji ve středu. Snažte se opatrně sbírat pěnu, na tom závisí druh vašeho džemu.

Krok 4

Džem vařte na mírném plameni, dokud sirup nezhoustne a bobule nezměknou, 45–50 minut. Zkontrolujte připravenost džemu: ponořte lžíci do džemu a mírně vychladněte. Poté po sirupu přejeďte rukojetí další lžíce – pokud se linka nezavře, džem je hotový.

Krok 5

Odstraňte džem z ohně a zcela vychladněte. Malinový džem dejte do čistých suchých sklenic na zimu a pevně uzavřete víčky. Skladujte na tmavém a chladném místě.

UŽITEČNÉ RADY

Pokud jste si koupili bobule na malinový džem na zimu od spolehlivého prodejce nebo je sami pěstovali, nemyjte je. Maliny jsou velmi jemné bobule a při mytí se poškozují. Neplýtvejte svou drahocennou malinovou šťávou.

MIMOCHODEM

Správně připravený malinový džem na zimu lze skladovat déle než jeden rok. Takže pokud máte letos na dači hodně malin, je lepší připravit více džemu najednou.

Exit mobile version