Site icon Wellness Way Česká republika

Zimní kouzlo: Papriky plněné zelím

K receptu

Papriky plněné zelím na zimu jsou velmi originální předkrm. Alespoň ne moc často. Ale opravdu stojí za to zkusit připravit takový pepř na zimu: má jasně kořeněnou chuť a velmi chutnou vůni. Toho je dosaženo díky náplni, která zahrnuje nejen zelí, ale také mrkev a cibuli, stejně jako pikantní marinádu s koriandrem a hořčičnými semínky. Vaření paprik plněných zelím nečiní žádné potíže, takže i když nemáte mnoho zkušeností s přípravou, buďte si jisti: vše bude určitě fungovat!

Složitost: průměrný Kalorie: 625,00 kcal/porce porce: 3 Vaření: 2 hodiny 30 minut Použitý: 28,30 g/0,00 g/127,90PrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 3 PORCEmrkev – 2 ks cibule – 2 ks paprika – 0,5 kg zelí – 1 kgNa 1 litr marinády:semínka koriandru – 1 lžička hořčičná semena – 1 polévková lžíce. l. černý pepř – 10 ks – 4 polévkové lžíce. l. balsamikový ocet – 200 ml cukru – 2 polévkové lžíce. l. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Zelí omyjeme, zbavíme vnějších listů a nakrájíme na velmi tenké nudličky. Oloupejte mrkev a cibuli. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme nadrobno.

Krok 2

Smíchejte zelí s mrkví a cibulí, vložte do mísy, přidejte 2 polévkové lžíce. l. sůl a nalijte 2 polévkové lžíce. l. ocet. Nechte 2 hodiny při pokojové teplotě za občasného míchání.

Krok 3

Papriky na nádivku se zelím, omyjeme a osušíme. Poté vodorovně odřízněte vršky a odstraňte jádřince se semínky a také mezistěny.

Krok 4

Zelí, mrkev a cibuli vymačkáme. Výslednou náplň vložíme těsně do připravených paprik na nádivku. Vložte do suchých, sterilizovaných sklenic.

Krok 5

Připravte si marinádu na plněné papriky. K tomu nalijte zbývající ocet do hrnce, přidejte cukr a zbývající sůl. Na prudkém ohni přivedeme k varu, přidáme koriandr, hořčičná semínka a kuličky pepře. Snižte teplotu a na mírném plameni vařte 5 minut.

Krok 6

Horkou marinádu nalijte do sklenic a ihned uzavřete víčky. Přípravu na zimu umístěte na chladné a tmavé místo. Papriky plněné zelím budou zcela hotové za 2 měsíce.

UŽITEČNÉ RADY

Papriky plněné zelím lze na zimu hermeticky uzavřít. Chcete-li to provést, je lepší pasterizovat svačinu ve sklenicích po dobu 15 minut tím, že je vložíte do pánve s horkou vodou, poté zavřete víčka a srolujete.

MIMOCHODEM

Do marinády na papriky plněné zelím můžete přidat nejen balzamikový ocet, jak je uvedeno v receptu, ale také jablečný nebo vinný ocet. Ukáže se to neméně chutné.

Exit mobile version