Site icon Wellness Way Česká republika

Červená čočková polévka s kousky kuřete: neodolatelná chuťová kombinace

K receptu

Polévka z červené čočky s kuřecím masem je prostě dělaná na chladné období. Pokud to nejprve doplníte plátky křupavého bílého chleba, pak druhý nemusí být vůbec potřeba. Polévka se připravuje bez vývaru s vodou, ale s přidáním kousků kuřecího řízku, které spolu s čočkou pokrm obzvlášť zasytí. Dále obsahuje zeleninu: cibuli, mrkev, sladkou papriku, rajčata a brambory. Proces přípravy slepičí polévky není složitý, ale vyžaduje alespoň hodinu času, abyste měli čas na nakrájení ingrediencí, osmažení některých z nich na oleji a poté vše společně vařit na středním plameni do úplného uvaření. Upozornění: na vaření budete potřebovat poměrně velkou pánev: malý objem prostě nemusí stačit.

Složitost: průměrný Kalorie: 291,79 kcal/porce porce: 8 Vaření: 1 hodina Použitý: 21,23 g/7,90 g/30,96VečeřePolévkaDětské menuINGREDIENCE NA 8 PORCÍkuřecí řízek 300 gčervená čočka 200 gbrambor 300 grajčata 200 gčervená paprika 150 gmrkev 150 gcibule 100 gčesnek 2 hřebíček(y)petržel 2 větverostlinný olej 2 polévkové lžíce.sůl mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si suroviny na kuřecí polévku z červené čočky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém nebo středním struhadle.

Krok 2

Sladkou papriku omyjeme a nakrájíme na poloviny. Odstraňte membrány a semena. Dužinu nakrájejte na malé kostičky. Rajčata omyjeme a také nakrájíme na malé kostičky.

Krok 3

V malé pánvi rozehřejte rostlinný olej. Přidejte cibuli a mrkev. Za stálého míchání smažte na středním plameni 5 minut. Přidejte sladkou papriku. Míchejte a vařte za stálého míchání dalších 5 minut.

Krok 4

Do pánve přidejte nakrájená rajčata. Lehce osolíme a promícháme. Smažte za míchání na středním ohni po dobu 5 minut. Dbejte na to, aby se zelenina použitá v polévce nepřipálila. V případě potřeby snižte teplotu na minimum.

Krok 5

Do velkého hrnce nalijte 2,5 litru studené vody. Přivedeme k varu a mírně osolíme. Osmaženou zeleninu přendejte z pánve do vody. Přiveďte k varu a vařte 5 minut.

Krok 6

Krok 7

Brambory na polévku oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Vložte do cedníku a opláchněte pod tekoucí vodou, abyste odstranili přebytečný škrob na povrchu.

Krok 8

Přidejte brambory do polévkového hrnce. Česnek oloupeme. Protáhněte lisem přímo do pánve. Sůl a pepř podle chuti. Vařte na mírném ohni ještě asi 15 minut.

Krok 9

Petržel omyjte, osušte, odstraňte hrubé stonky. Zbylou zeleninu nakrájíme nadrobno. Polévku z červené čočky s kuřecím masem nalijeme do servírovacích misek. Do každého přidejte nakrájenou zeleninu.

MIMOCHODEM

Červená čočka je ideální pro polévky: vaří se rychle (bude to trvat asi 15 minut, ne více) a její textura je obzvláště příjemná, sametová.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Polévku z červené čočky lze vařit nejen ve vodě, ale i ve vývaru, mase nebo kuřecím mase. Pokud tedy již máte hotovou, klidně ji použijte: pokrm bude ještě lahodnější.

Exit mobile version