Chutný dobrodružství: Sušenky s rajčaty a sýrem

K receptu

Sušenky se sýrem a rajčaty se skvěle hodí na lehký letní oběd nebo piknik. Dva druhy sýrů – gouda a čedar – dodají galetce ze dvou druhů mouky pikantnost. Příprava takového koláče není vůbec náročná a lze jej podávat teplý i vychlazený. Na galettech je dobré, že na rozdíl od quiche nemusí být dokonale čisté. Galette těsto se vyválí na kruh, na něj se vyskládá náplň a poté se okraje přehnou přímo přes náplň a lehce přitlačí. Náplň pro takovou sušenku může být jakákoli, ale v letní sezóně bude náplň vyrobená ze střídajících se plátků vícebarevných rajčat vypadat obzvláště krásně.

Složitost: průměrný Kalorie: 446,72 kcal/porce porce: 8 Vaření: 1 hodina Použitý: 13,33 g/21,51 g/49,32PekárnaINGREDIENCE NA 8 PORCÍNa náplň:5–6 středních rajčat 150 g sýra Gouda 60 g sýra čedar 4–5 snítek tymiánu 2 snítky bazalky sůl, čerstvě mletý černý pepřPro test:300 g pšeničné mouky 200 g kukuřičné mouky 120 g másla 1 vejce sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Vyjměte máslo z lednice předem. Měkké máslo smícháme s vejcem a solí a zašleháme. Přidejte oba druhy mouky, nalijte 2-3 polévkové lžíce. l. studenou vodou a vypracujte hladké těsto. Z těsta vyválíme kouli, zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 20 minut do lednice.

Krok 2

Sýr Gouda nastrouháme na hrubém struhadle a spojíme s nasekanými lístky bazalky. Rajčata nakrájíme na kolečka.

Krok 3

Předehřejte troubu na 190°C. Plech vyložte pečicím papírem. Těsto vyndáme z lednice a rozdělíme na 8 dílů. Každý vyválejte do tenkého kruhu o průměru 14–15 cm Od krajů trochu ustoupíte, na kolečka těsta položíme tvarohovou náplň a obložíme plátky rajčat. Zvedněte a lehce přitlačte okraje těsta. Sušenky dejte na plech a pečte 20 minut. Vyjměte pánev z trouby a galetky posypte lístky tymiánu a strouhaným sýrem čedar. Pekáč vraťte do trouby a pečte dalších 10 minut.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Pro zvýraznění chuti náplně posypte nakrájená rajčata špetkou cukru a nechte 5 minut odstát.

UŽITEČNÉ RADY

Rajčatové sušenky je lepší podávat teplé a pro chuť přidat do náplně trochu tymiánu.

MIMOCHODEM

Na 100 g: bílkoviny 7,52 g (9,40 % denní hodnoty) • tuky 13,00 g (14,44 %) • sacharidy 32,82 g (19,54 %) • kcal 274,31 (15,24 %) • sodík 281,01 mg (19,38 %) • 1 cukr celkem 3,08 %) • EFA 7,81 g (39,05 %) • vláknina 1,25 g (4,17 %)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika