Citronová povidla z hrušek: Zimní pochoutka bez uvozovek

K receptu

Hruškový džem s citronem na zimu se tradičně vyrábí na podzim, kdy se sklízejí zralé aromatické hrušky. Pokud ale na podzim na zahrádce nebyly hrušky, ale chcete marmeládu, můžete si ji udělat kdykoli během roku, stačí koupit silné, sladké hrušky a citron.

Složitost: snadno Kalorie: 2422,80 kcal/porce porce: 1 Vaření: 2 hodiny Použitý: 4,72 g/3,08 g/609,90PrázdnýINGREDIENCE NA 1 PORCI1 kg hrušek 0,5 kg cukru 1 citron 250 ml vody Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Citron omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, odstraníme semínka. Hrušky omyjeme, nakrájíme na plátky a zbavíme semínek a stopky.

Krok 2

Vložte citron do hrnce, přidejte cukr a vodu. Na mírném ohni přivedeme k varu. Poté za stálého míchání vařte další 3 minuty.

Krok 3

Do sirupu přidejte hrušky a nechte 1,5-2 hodiny.

Krok 4

Pánev s hruškami a citronem postavte na oheň, přiveďte k varu, poté snižte teplotu na minimum a za občasného míchání vařte 2,5 – 3 hodiny. Podle potřeby pěnu setřete.

Krok 5

Hotový džem dejte do nahřátých sterilních sklenic. Pevně ​​utěsněte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika