K receptu
Nakládané cukety jsou skvělým důvodem, proč uchovávat veškerou lahodnost mladých cuket v samostatné sklenici. Barva, chuť a charakteristická textura cukety jsou na jednom místě a připraveny vydržet až do zimy. A ocet jim pomůže!
Složitost: snadno Kalorie: 196,96 kcal/porce porce: 8 Vaření: 15 min Přidat. čas: 3 hodiny Použitý: 3,29 g/1,24 g/43,11Mořeníruská kuchyněPrázdnýVegetariánstvíINGREDIENCE NA 8 PORCÍ2 kg cukety 100 g soli 15–20 kostek ledu červená sladká paprika 300 g česneku – 3 stroužky cibule – 1 cibuleNa marinádu:cukr – 200 g 1,5 polévkové lžíce. l. suchý estragonový ocet 3% – 250 g špetka šafránu 1,5 polévkové lžíce. l. suchá hořčice Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Cuketu a papriku omyjeme a osušíme. Cuketu nakrájíme na 1 cm silná kolečka a papriky nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a nakrájíme.
Krok 2
Připravenou zeleninu dejte do velké mísy. Přidejte sůl a kostky ledu. Necháme 3 hodiny louhovat. Po 3 hodinách slijeme vodu z mísy. Umístěte zeleninu ve vrstvách do sterilizované nádoby.
Krok 3
V hrnci smíchejte ocet, cukr, hořčici, estragon a šafrán. Dejte na oheň a přiveďte k varu. Zeleninu přelijte horkou marinádou. Sklenici uzavřete, nechte vychladnout a poté přesuňte na chladné místo.