Foto: z otevřených zdrojů
Hrušky obsahují hodně pektinu a vitamínů. A džem bude hustý a výživný.
Tuto marmeládu můžeme podávat s toustem i se sýrovým talířem. Vytříbená chuť hrušek totiž dodá vašim pokrmům na sofistikovanosti. A příprava tohoto džemu je velmi jednoduchá. Recept byl sdílen na webu Cookery.
Hrušky vybírejte zralé, ale nepřezrálé. Odrůda samotné hrušky není až tak důležitá.
Hrušková povidla
Ingredience:
- hrušky – 1 kg (nejlépe oloupané);
- cukr – 1,2 kg;
- voda – 200 ml.
Příprava:
- Ovoce omyjte a nakrájejte na kousky dva krát dva cm a vařte deset až patnáct minut. Jakmile jsou kousky hrušek uvařené, zchladíme je ve studené vodě.
- Dále uvařte sirup. Do pánve nalijte vodu, přidejte 700 g cukru a za míchání přiveďte k varu. Jakmile se všechen cukr rozpustí a sirup začne pěnit, přidejte do něj předvařenou hrušku.
- Marmeládu přivedeme k varu. Poté vsypte zbylý cukr a za stálého míchání hodinu vařte na mírném ohni. Džem ochutnáme, a když je hotový, necháme vychladnout. Pokud chcete skladovat několik měsíců, vložte jej horké do sterilizovaných sklenic.
- Tento džem lze použít jako náplň do koláčů a koláčů.
|