Site icon Wellness Way Česká republika

Dobré na trávení a velmi chutné: recept na hrušková povidla


Foto: z otevřených zdrojů

Hrušky obsahují hodně pektinu a vitamínů. A džem bude hustý a výživný.

Tuto marmeládu můžeme podávat s toustem i se sýrovým talířem. Vytříbená chuť hrušek totiž dodá vašim pokrmům na sofistikovanosti. A příprava tohoto džemu je velmi jednoduchá. Recept byl sdílen na webu Cookery.

Hrušky vybírejte zralé, ale nepřezrálé. Odrůda samotné hrušky není až tak důležitá.

Hrušková povidla

Ingredience:

  • hrušky – 1 kg (nejlépe oloupané);
  • cukr – 1,2 kg;
  • voda – 200 ml.

Příprava:

  1. Ovoce omyjte a nakrájejte na kousky dva krát dva cm a vařte deset až patnáct minut. Jakmile jsou kousky hrušek uvařené, zchladíme je ve studené vodě.
  2. Dále uvařte sirup. Do pánve nalijte vodu, přidejte 700 g cukru a za míchání přiveďte k varu. Jakmile se všechen cukr rozpustí a sirup začne pěnit, přidejte do něj předvařenou hrušku.
  3. Marmeládu přivedeme k varu. Poté vsypte zbylý cukr a za stálého míchání hodinu vařte na mírném ohni. Džem ochutnáme, a když je hotový, necháme vychladnout. Pokud chcete skladovat několik měsíců, vložte jej horké do sterilizovaných sklenic.
  4. Tento džem lze použít jako náplň do koláčů a koláčů.


4,0 z 5 // 1
recept na hruškový džem
komentáře: 0
Exit mobile version