Site icon Wellness Way Česká republika

Domácí příprava lilku jako exkluzivního kaviáru

K receptu

Příprava lilkového kaviáru doma není vůbec náročná a netrvá příliš dlouho. Jedna hodina – a máte hotovo! Ale v chuti takový kaviár porazí jakýkoli z nejdražších kaviárů z obchodu. Jaké je tajemství? Předně ve vybraných surovinách: když vaříte pro sebe a své blízké, nikoho by ani nenapadlo šetřit. Navíc do tohoto lilkového kaviáru přidáváme jednu velmi neobvyklou přísadu – jablko, které dodává chuti pokrmu velmi nečekané sladkokyselé tóny. Je to chutné? Bezpochyby! Zkuste si vyrobit domácí lilkový kaviár a přesvědčte se sami.

Složitost: snadno Kalorie: 172,00 kcal/porce porce: 10 Vaření: 1 hodina Použitý: 4,00 g/7,00 g/38,00SnackVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 10 PORCÍsůl – podle chuti cibule – 2 střední cibule rostlinný olej – 2 polévkové lžíce. l.jablka – 2 ks. velké lilky – 2 ks. středně velká sladká paprika – 1 ks – 2 polévkové lžíce. l. rajčata – 2 ks. středně velká tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Lilky na kaviár rozkrojte podélně napůl, položte řezem nahoru na plech, potřete rostlinným olejem a vložte na 10 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. Necháme vychladnout a poté dužinu opatrně vydlabeme. Nakrájejte na kousky.

Krok 2

Pro přípravu lilkového kaviáru oloupejte a nakrájejte cibuli. Rajčata, papriky a jablka omyjeme a osušíme. Rajčata nakrájíme na malé kostičky. Z paprik a jablek odstraňte semínka. Dužinu také nakrájejte na malé kostičky.

Krok 3

V hrnci rozehřejte máslo, smažte cibuli a papriku po dobu 4 minut. Přidejte lilek a jablka, vařte další 4 minuty. Přidejte rajčata spolu se šťávou, solí a cukrem podle chuti, promíchejte. Snižte teplotu, přikryjte a vařte lilkový kaviár za míchání po dobu 15 minut.

UŽITEČNÉ RADY

Lilky na kaviár lze připravit trochu jinak. Ovoce potřete rostlinným olejem a pečte celé 20 minut při 200 °C. Poté oloupejte slupku a dužinu nasekejte nožem.

MIMOCHODEM

Pokud si chcete připravit domácí lilkový kaviár pro budoucí použití, vložte jej horký do suchých sterilizovaných sklenic, pasterizujte v pánvi s vroucí vodou po dobu 10-15 minut a poté uzavřete.

Exit mobile version