Džem s broskvovou extází bez nepříjemných pecek

K receptu

Broskvový džem bez pecky je vynikající pochoutka, která zpestří každý podzimní či zimní večer a vrátí vás alespoň na půl hodiny do léta a připomene si jeho nejjasnější okamžiky. Toto jídlo je docela jednoduché a nenáročné na přípravu. Z broskví lze bez problémů odstranit pecky a odstranění slupky z plodů také není složité. jak přesně? Broskve příčně nakrájíme, dáme do cedníku a několikrát propláchneme vroucí vodou. Nechte mírně vychladnout, abyste se nespálili, a odstraňte slupku, která se snadno oddělí od dužiny. No, pak je to otázka technologie! Připravte si džem z vypeckovaných broskví podle receptu, vložte do sklenic a čekejte na příležitost vychutnat si chuť!

Složitost: snadno Kalorie: 49,28 kcal/porce porce: 50 Vaření: 1 hodina 30 minut Přidat. čas: 6 hodin Použitý: 0,19 g/0,02 g/12,26VařeníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 50 PORCÍ1 kg broskví 500 g cukru 1 velký vanilkový lusk 2 polévkové lžíce. l. citronová šťáva Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte broskve na džem. Umyjte je a vyberte ty nejsilnější a nejkrásnější vzorky. Je lepší, když nejsou přezrálé. Broskve oloupeme a zbavíme pecek. Dužinu nakrájejte na střední kostky.

Krok 2

Připravené broskve vložte do velkého hrnce. Přidejte cukr. Pánev s ovocem zakryjte gázou a nechte 6 hodin při pokojové teplotě.

Krok 3

Rendlík s broskvemi ve sladké šťávě dejte na střední teplotu a přiveďte k varu. Zalijte citronovou šťávou a za stálého míchání vařte na mírném ohni 30 minut. Pěnu pravidelně odstraňujte.

Krok 4

Do téměř hotového broskvového džemu přidejte vanilkový lusk překrojený na polovinu. Vařte na středním plameni dalších 10 minut. Poté vyjměte vanilkový lusk.

Krok 5

Horký broskvový džem bez pecek nalijte do sterilizovaných suchých sklenic. Srolujte víčka a zabalte. Nechte úplně vychladnout. Skladujte na chladném a suchém místě.

UŽITEČNÉ RADY

V džemu vyrobeném z broskví bez pecek není mnoho cukru, takže takový přípravek by měl být hermeticky uzavřen a ponechán na teplém místě, dokud nevychladne: to pomůže vyhnout se dlouhé sterilizaci.

MIMOCHODEM

Chuť broskvového džemu bez pecek dodáte výraznějším citrusovým tónům přidáním na tenké proužky nakrájené citronové kůry do sirupu během vaření.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika