K receptu
Salát s krevetami a červeným kaviárem, chutný, jemný a velmi krásný, je ideální pro slavnostní stůl na počest Nového roku, Vánoc nebo jiné oslavy. Tajemstvím úspěchu tohoto pokrmu je velmi klidná, harmonická kombinace ingrediencí: zde nenajdete žádné drsné tóny ani přehnanou pikantnost. Tento salát proto jistě osloví většinu hostů, kteří ocení i jeho originální prezentaci. Mimochodem, můžete použít i malé, levné krevety: chuť pokrmu to rozhodně neovlivní.
Složitost: snadno Kalorie: 373,31 kcal/porce porce: 2 Vaření: 15 min Použitý: 28,32 g/18,53 g/17,69SalátVegetariánství: PescetarianismusVegetariánstvíINGREDIENCE NA 2 porcemalá mrkev – 1 ks středně velké brambory – 1 ks mražené zelené fazolky – 150 g majonézy – 3 polévkové lžíce. l.kečup – 1,5 lžíce. l. koňak – 1 polévková lžíce. l. krevety – 100–150 g červený kaviár – 50 g + 20 g na ozdobu dlouhoplodá okurka – 1 ks salát frisee – 1/2 listové soli – 1/2 lžičky mletý černý pepř – 1/4 lžičky. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Připravte si ingredience na salát. Mrkev a brambory omyjte a poté bez loupání vařte, dokud nejsou zcela uvařené. Necháme vychladnout. Rajče vložíme na 1 minutu do vroucí vody a poté oloupeme slupku.
Krok 2
Zelené fazolky na salát povaříme ve vroucí osolené vodě 5 minut a scedíme v cedníku. Poté několikrát opláchněte velmi studenou vodou, abyste zastavili proces vaření.
Krok 3
Na omáčku smíchejte majonézu, kečup a koňak v malé misce, dokud nezískáte homogenní konzistenci. Přidejte sůl a mletý pepř. Rozruch.
Krok 4
Vařte krevety do měkka (5 minut). Rajče překrojte napůl a vyjměte střed se semínky. Dužninu nakrájejte na kostičky. Nakrájejte také oloupané brambory a mrkev.
Krok 5
Ve velké míse smíchejte ingredience na salát: vychlazené krevety, brambory, mrkev, rajčata, fazole a 50 g červeného kaviáru. Nalijte na předem připravenou omáčku a promíchejte.
Krok 6
Dlouhoplodou okurku omyjeme a poté nakrájíme na plátky. Umístěte salát do středu velkého kulatého talíře přes ramekin. Nakrájenou okurku pěkně rozložte. Ozdobte frisee salátem a zbylým červeným kaviárem.
UŽITEČNÉ RADY
Všimněte si rychlého ochlazení zelených fazolek na krevetový salát. Tato technika umožňuje, aby si produkt zachoval svou elastickou texturu i zářivou zelenou barvu.
MIMOCHODEM
Chcete-li připravit salát s krevetami a červeným kaviárem, vyberte zralé a chutné, ale ne příliš měkké rajče: potřebujeme silnou dužinu, která se při čekání na podávání pokrmu nerozmočí.