K receptu
Místo rajčat můžete použít červenou papriku nebo avokádo.
Složitost: snadno porce: 3 Vaření: 30 min Přidat. čas: 8 hodinVařeníSnídaněVečeřeHlavní chodVegetariánství: LaktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 3 porce200 g celých ovesných vloček 3 střední Baku rajčata 200 g slaného sýra 2 polévkové lžíce. l. máslo špetka cukru čerstvě mletý černý pepř Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovka
Krok 1
Do ovesných vloček v kastrůlku nalijte 1 litr filtrované nebo balené vody. Nechte 8–10 hodin.
Krok 2
Umístěte kastrol s obilovinami a vodou na vysokou teplotu. Přiveďte k varu, přidejte cukr, snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte 15-25 minut, dokud nedosáhnete požadovaného stupně měkkosti/vakosti zrn.
Krok 3
Do kaše přidáme máslo a polovinu rozdrobeného sýra, důkladně promícháme. Vypněte oheň, nechte kaši pod pokličkou a teplým ručníkem 5 minut.
Krok 4
Podávejte s rajčaty nakrájenými na tenké plátky a zbylým rozdrobeným sýrem, bohatě opepřete.