Exotická polévka z rudé řepy připravená doma

K receptu

Horké léto je ideální čas na vaření a vyzkoušení domácí červené řepy. Od tradičních se trochu liší alespoň tím, že se do ní přidává čerstvý rajčatový protlak. Stojí za zmínku, že tento krok je zcela oprávněný: díky němu je textura pokrmu velmi příjemná, sametová a chuť je poměrně rafinovaná a jemná. Zbytek ingrediencí nevyvolává žádné otázky: stejné okurky, ředkvičky, řepa a zelenina! Domácí polévku z červené řepy dochutíme zakysanou smetanou smíchanou se žloutkem. Ukazuje se velmi chutné, zkuste to!

Složitost: snadno Kalorie: 195,64 kcal/porce porce: 4 Vaření: 1 hodina Použitý: 6,83 g/8,16 g/23,17Vařeníruská kuchyněPolévkaVegetariánství: Ovo-laktoVegetariánstvíINGREDIENCE NA 4 porcevejce – 1 ks řepa – 800 g rajčata – 2 ks pitná voda – 1 l čerstvé okurky – 2 ks ředkvičky – 50 ks gukrop – 2 snítky zakysaná smetana – 100 g sůl čerstvě mletý černý pepř. váhy a míry RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte si suroviny na domácí polévku z červené řepy. Nejprve uvařte vejce natvrdo: dejte do hrnce, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Vařte 10 minut. Ochlaďte pod tekoucí vodou a vyčistěte.

Krok 2

Řepu důkladně omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na hrubém struhadle. Rajčata nakrájejte příčně a vložte je na 1 minutu do vroucí vody. Poté vyjměte děrovanou lžící, oloupejte a rozdrťte v mixéru.

Krok 3

Do hrnce dejte červenou řepu a rajčata na polévku z červené řepy. Zalijte 200 ml vody a vařte na středním plameni, postupně přilévejte zbývající vodu po dobu 40 minut. Odstraňte z ohně a nechte vychladnout.

Krok 4

Na polévku z červené řepy omyjte okurky, ředkvičky, zelenou cibulku a kopr a dobře osušte. Ředkvičky a okurky nakrájíme na tenké proužky. Zelenou cibuli a kopr nakrájíme nadrobno.

Krok 5

Oddělte žloutek od bílku a rozetřete se zakysanou smetanou, dokud nezískáte homogenní konzistenci. Přidejte trochu soli a pepře. Přejezd na omáčku.

Krok 6

Nakrájejte bílky a přidejte je do směsi z řepy a rajčat spolu s okurkami, ředkvičkami, cibulí a koprem. Promícháme, dochutíme a podáváme domácí polévku z červené řepy spolu se zakysanou smetanou a žloutkovou omáčkou.

UŽITEČNÉ RADY

Do domácí polévky z červené řepy můžete přidat libové vařené hovězí maso nakrájené na tenké nudličky, vařený kuřecí řízek nebo krůtí řízek a také lahodnou nízkotučnou šunku.

MIMOCHODEM

Domácí polévka z červené řepy by měla být před podáváním důkladně vychlazená. Nádobu s hotovou polévkou vložte do lednice, nechte ji tam alespoň 2 hodiny a teprve poté nalijte do porcovaných talířů.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika