K receptu
Dušené okurky jsou běžným asijským jídlem. Mělo by se podávat s rýží nebo nekynutým chlebem. Na přání můžete pikantnost pokrmu zvýšit přidáním mleté červené chilli papričky.
Složitost: snadno porce: 2 Přidat. čas: 15 minAsijská kuchyněSnackVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 2 porcečerstvé mladé okurky 400-450 g kešu oříšky 60-70 g střední cibule, lepší než šalotka 1 ks stroužky česneku 2-3 ks koriandr 1 svazek kořene čerstvého zázvoru 2 cm čerstvé chilli papričky 1 ks carico kokosové mléko v prášku 300 ml Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Okurky oloupeme, nakrájíme na střední kostky, osolíme. Ořechy, cibuli, papriku, česnek a koriandr nasekáme nadrobno. Nastrouhejte zázvor. Chilli papričku podélně rozpůlte, odstraňte semínka a blány a nakrájejte na kolečka.
Krok 2
Na středním plameni rozehřejte olej, po 1 minutě přidejte kmín. – cibule, česnek, kari. Smažte, míchejte, 60-90 sekund. Přidejte zázvor a chilli papričku.
Krok 3
Po 30 sekundách přidejte kešu a okurky. vše smíchat. Zalijte kokosovým mlékem, promíchejte a po 5 minutách. odstranit z tepla. Smícháme s koriandrem a podáváme horké.