Exotické chlazené nudle s pikantním zázvorovým dressingem

K receptu

Japonci, vynálezci pohankových nudlí, je rádi jedí studené, spíše jako salát než jako hlavní jídlo. Před podáváním nechte nudle chvíli odležet/

Složitost: snadno porce: 2 Vaření: 30 minVařeníVečeřeOdpolední svačinaVečeřeHlavní chodVegetariánství: PřísněVegetariánstvíINGREDIENCE NA 2 porce300 g pohankových nudlí soba 1 malá dlouhoplodá okurka 4 stonky zelené cibule 2 cm čerstvého kořene zázvoru 1 stroužek česneku 1 limetka 1 polévková lžíce. l. nakládaný zázvor 2 polévkové lžíce. l. rostlinný olej 2 polévkové lžíce. l. sójová omáčka Klasická pálivá paprika vločky k podávání sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Nudle uvaříme ve velkém množství vroucí osolené vody podle návodu na obalu. Scedíme v cedníku, propláchneme studenou vodou a necháme nudle oschnout.

Krok 2

Pokud chcete, okurku oloupejte a nakrájejte podélně na tenké vrstvy. Tyto vrstvy pak nakrájejte křížem mírně šikmo na velmi tenké proužky. Dochutíme solí.

Krok 3

Stonky zelené cibule nakrájejte podélně na co nejvíce tenkých proužků. Poté příčně nakrájíme na 4 cm dlouhé kousky smícháme s okurkami.

Krok 4

Oloupejte čerstvý zázvor a česnek. Nastrouhejte na nejjemnějším struhadle. Můžete použít nastrouhanou dužinu se šťávou nebo jen šťávu vymačkanou přes cedník.

Krok 5

Na jemném struhadle nastrouháme kůru z limetky. Z limetky vymačkejte šťávu. Nakládaný zázvor nakrájejte na tenké plátky. Smíchejte kůru, limetkovou šťávu, oba druhy zázvoru a česnek. Směs přidejte k okurkám.

Krok 6

K okurkám a cibuli přidejte rostlinný olej a sójovou omáčku. Přidejte nudle a důkladně promíchejte. Necháme trochu vyvařit, nudle podáváme studené, posypané feferonkou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika