Exotické Vepřové Azu: Cesta chuťovými smysly

K receptu

Vepřové azu má právo na existenci, ačkoli mnoho lidí si myslí, že v tomto pokrmu je přijatelné pouze hovězí nebo jehněčí maso. Důvodem takové kategoričnosti je názor, že patří do tatarské kuchyně, i když pro to neexistují žádné přímé důkazy. Ale existuje francouzská verze! Podle ní se dušenému nadrobno sekanému masu s omáčkou v zemi, která udávala kulinářskou módu, říkalo au jus a la tatar. Poslední slovo, jakkoli může být urážlivé, znamená „barbar“. V Rusku se jim toto jméno líbilo, ale začalo znít jako „azu a la Tatar“. Cítíte ten rozdíl? Obecně platí, že přibližně takto se ze základů stal „tatarský“. Co je na tomto jídle dobrého? Protože se na rozdíl od hovězího stroganoffu připravuje z levnějších kusů masa, ale ukazuje se velmi chutné. Zkusili jsme použít vepřové maso jako základ a zjistili jsme, že to funguje skvěle. Osvědčený recept na základy tohoto masa je před vámi!

Složitost: snadno Kalorie: 425,37 kcal/porce porce: 4 Vaření: 1 hodina Použitý: 29,57 g/18,81 g/28,52Hlavní chodVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 4 porceVepřová dřeň 500 gBrambor 400 gCibule 150 gČesnek 3 hřebíček(y)Chilli paprička 1 kusKonzervovaná rajčata ve vlastní šťávě 300 gNakládaná okurka 300 gRafinovaný rostlinný olej 2 polévkové lžíce.Rajčatová pasta 2 polévkové lžíce.Masový vývar 250 mlPetržel 3 větveMletý černý pepř Sůl Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Vepřové maso omyjeme, dobře osušíme a nakrájíme na nudličky. Oloupejte cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, česnek nasekáme. Chilli papričku, zbavte semínek, nakrájejte nadrobno.

Krok 2

Ve velkém hrnci se silným dnem zahřejte 2 polévkové lžíce. l. rostlinný olej. Přidejte cibuli, česnek a chilli papričku. Za stálého míchání smažte na středním plameni 5 minut. Přidejte nakrájené vepřové maso. Vařte na vysoké teplotě, často obracejte, 5 až 7 minut.

Krok 3

Oloupaná rajčata nakrájejte nahrubo nebo je rozmixujte v mixéru. Nakládané okurky nakrájíme na tenké proužky. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na malé plátky.

Krok 4

Do hrnce se zeleninou a vepřovým masem přidejte rajčata, okurky a rajčatový protlak. Vařte na mírném ohni 10 minut. Zalijte vývarem, osolte a opepřete. Vařte na mírném ohni, přikryjte pánev poklicí, po dobu 30 minut.

Krok 5

Na zbylém oleji za občasného promíchání na pánvi zlehka opečte brambory. Měla by se na něm vytvořit světlá krusta. Petržel omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno.

Krok 6

Brambory a petrželku přendejte na pánev s trhaným vepřovým masem. Jemně promíchejte a vařte 3 minuty na středním plameni. Vepřovou azu ihned podávejte.

POZNÁMKA PRO HOSTESKU

Pokud chcete, aby bylo vepřové azu méně pikantní, stačí vynechat chilli papričku. Kmín, koriandr nebo mletá paprika pomohou dodat chuti více výraznosti.

MIMOCHODEM

Vepřové azu lze připravit bez brambor, jak to mnozí dělají. Maso se v tomto případě jednoduše dusí se zeleninou a podává se s přílohou – bramborovou kaší nebo rýží.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika