Exotický džem z angreštu

K receptu

Už jste slyšeli o angreštovém džemu? S největší pravděpodobností ne, protože když zmíníte toto bobule, okamžitě se vám vybaví takzvaný „královský“ džem. A pak fantazie pomocně vykreslí obraz mnohahodinové přípravy angreštu, protože aby byl džem průhledný, jako slza, je třeba opatrně odstranit semínka z ovoce. Pokud tedy plánujete výrobu angreštové marmelády, toto se vám nestane! Hotový pokrm bude mít navíc tak vynikající chuť, že si náš recept jistě zařadíte do seznamu vašich oblíbených rodinných receptů. A i když angreštový džem není průhledný (to se od něj nevyžaduje), ale v létě s ním ušetříte energii a v zimě si budete moci naplno vychutnat neuvěřitelně chutný dezert.

Složitost: snadno Kalorie: 261,75 kcal/porce porce: 8 Vaření: 1 hodina 30 minut Použitý: 1,10 g/0,30 g/66,88VařeníPrázdnýVegetariánství: PřísněVegetariánstvíDětské menuINGREDIENCE NA 8 PORCÍangrešt – 1 kg cukru – 400 pomerančů – 1 ks. Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu

Krok 1

Připravte angrešt na výrobu džemu. Roztřiďte bobule a odstraňte všechny zkažené. Poté angrešt důkladně omyjte, dobře osušte a odstřihněte nůžkami větve a stonky.

Krok 2

Angrešt přendejte přes mlýnek na maso s jemnými zuby do velké mísy. Omyjte a osušte pomeranč. Na jemném struhadle odstraňte kůru a přidejte k bobulím. Rozruch.

Krok 3

Pomeranč překrojte napůl a vymačkejte šťávu do velké mísy. Přidejte cukr, angreštové pyré a dejte na střední teplotu. Za stálého míchání přivedeme k varu.

Krok 4

Angreštový džem vaříme za občasného míchání na mírném ohni 40 minut. Ujistěte se, že se nespálí! Hotový džem by měl dobře zhoustnout.

Krok 5

Angreštový džem ihned nalijte do suchých sterilizovaných sklenic. Dělejte to po částech a postupně zahřívejte vnitřní povrch nádoby. Srolujte víčka.

UŽITEČNÉ RADY

Místo pomeranče na angreštový džem je docela přijatelné použít citron, mandarinky nebo dokonce limetky (v posledních dvou případech budete potřebovat pár ovoce).

MIMOCHODEM

Angreštový džem lze jednoduše jíst v čisté formě s plátky čerstvého bílého chleba a lze jej také použít jako náplň do sladkých otevřených koláčů.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Wellness Way Česká republika