K receptu
Lahodný salát z mladého bílého zelí, čerstvé zeleniny, aromatických bylinek s dresinkem z nerafinovaného slunečnicového oleje, granátového jablka a sójové omáčky a strouhaného zázvoru. Salát bude vynikajícím doplňkem k masovým, rybím a bramborovým pokrmům.
Složitost: snadno porce: 4 Vaření: 20 minŽádná tepelná úpravaVečeřeVečeřeSalátVegetariánství: PřísněVegetariánstvíPárty, bufetNarozeninyPiknikINGREDIENCE NA 4 porcemladé bílé zelí 300 g rajčat 3 ks čerstvé okurky 1 – 2 ks paprika 1 ks rukola 0,5 svazku koriandr 0,5 svazku zelené cibule 0,5 svazku stonky mladého česneku 3 ks sůl dle chuti dresink: nerafinovaný slunečnicový olej 6 lžic omáčky z granátového jablka 1 lžíce sójové omáčky 1 lžíce 1 kořen zázvoru (3 cm) čerstvě mletý černý pepř 1 špetka Tabulka vah a mír RECEPT NA VAŘENÍNikdy neblednoucí obrazovkaStisknutím ponecháte obrazovku zapnutou během vaření. Po opuštění stránky nebo vypnutí funkce se obrazovka vrátí do normálního stavu
Krok 1
Mladé bílé zelí omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky.
Krok 2
Zeleninu omyjte a osušte papírovou utěrkou. Okurku nakrájíme na malé plátky.
Krok 3
Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na proužky.
Krok 4
Rajčata nakrájíme na plátky.
Krok 5
Rukolu a koriandr omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno.
Krok 6
Zelenou cibulku a mladé stonky česneku omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kousky.
Krok 7
Nakrájenou zeleninu a bylinky dejte do mísy, trochu osolte a promíchejte.
Krok 8
Na zálivku oloupejte zázvor a nastrouhejte ho na jemném struhadle. V misce smíchejte slunečnicový olej, granátové jablko a sójovou omáčku, mletý černý pepř a nastrouhaný zázvor.
Krok 9
Zálivkou přelijte salát a znovu jemně promíchejte.
Krok 10
Salát podávejte ke stolu. Dobrou chuť!
POZNÁMKA PRO HOSTESKU
Do salátu můžete přidat jakoukoli zeleninu podle vaší chuti.